Actualitate

Primăria Tuzla continuă investițiile în modernizarea drumurilor de exploatare ale comunei

Un nou drum de exploatare (De), situat în extravilanul comunei Tuzla, va fi modernizat. Este vorba despre De 212, tronson 1, care face legătura DN 39 și drumul de acces către Aeroportul Tuzla.

Valoarea investiției este de 1.116884,94 lei inclusiv TVA, din care construcții-montaj 1.009061.94 lei inclusiv TVA conform Deviz General. Perioada de implementare propusă este de 6 luni de la data obținerii Autorizației de Construire.

În vederea realizării acestei investiții, Primăria Tuzla a depus la Agenția pentru protecția Mediului Constanța un memoriu tehnic.

„Tronsonul de drum de exploatare De 212, proiectat pentru modernizare, ce face obiectul acestei investiții este amplasat în extravilanul localității, situată în județul Constanta, zona de centru est.

Sectorul de drum De 212 face legătura dintre Drumul de acces Aeroport Tuzla și DN 39 km 23+190, unde se va amenaja o intersecție în soluție sens giratoriu în cadrul unui altui project, respectiv, ,,Realizare acces în drumul național DN 39 km 23+190 stânga/ dreapta în soluție sens giratoriu, comuna Tuzla, județul Constanta” beneficiari ExxonMobil Sucursala București și Regional Air Services Tuzla şi are lungimea totala de 417,93 m”, se arată în document.

Reprezentanții primăriei explică faptul că în prezent, drumul de exploatare, în cea mai mare parte este din pământ, neamenajat, partea carosabilă prezintă degradări, iar panta transversală nu este respectată, ceea ce face ca în multe locuri apa să băltească și drumul să fie impracticabil.

În profil transversal, drumul are lățimi ale platformei de 3.00-4.00 m și prezintă denivelări care împiedică scurgerea apelor, conducând la acumulări de apă pe carosabil.

„Modernizarea drumului de legătură va avea un impact pozitiv asupra traficului generat de aeroportul Tuzla, odată cu realizarea accesului stânga/dreapta din DN 39 prin sensul giratoriu, și va conduce la: mărirea siguranței circulației rutiere; realizarea unui confort pentru participanții la trafic; reducerea numărului de accidente; dezvoltarea infrastructurii; îmbunătățirea mediului prin reducerea prafului, noxelor și a poluării sonore”, se mai arată în memoriul tehnic.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top