Fără categorie

Comuna Topalu, gazda celei de-a XXI-a ediție a Festivalului “Dan Moisescu”

În zilele de 5 și 6 octombrie se va desfășura la Căminul Cultural din Comuna Topalu Festivalul – Concurs de interpretare a cântecului popular românesc „Dan Moisescu”, ediția a XXI-a.

Pe scenă vor urca artiști amatori, soliști vocali de muzică populară având vârsta între 16-25 de ani, fiecare concurent abordând un repertoriu și un costum specific zonei pe care o reprezintă.

De asemenea, în afara concursului, publicul se va bucura de recitaluri susținute de invitați de marcă: Maria Ciobanu, Ionuț și Doinița Dolănescu, Margareta Clipa, Niculina Stoican, Maria Șalaru, Florin Mihalache, Elena Ionescu Cojocaru și ”Fiii Dobrogei”, Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist ”Izvoare Dobrogene”, dirijat de Cristian Obrejan.

Festivalul, devenit o tradiție pe agenda evenimentelor importante desfășurate la nivelul județului, este organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în colaborare cu Consiliul Local şi Primăria Comunei Topalu.

”Suntem cu toții, în fiecare zi la muncă, este firesc să fim cu toții și la acest eveniment remarcabil. Este un moment de important în tradiția Festivalului Dan Moisescu. Vă promit că voi face tot ce-mi stă în putință pentru a continua să organizăm an de an această manifestare de referință la nivel național”, spunea în 2016, la deschiderea evenimentului, primarul Comunei Topalu, Valentin Stanciu.

Festivalul – Concurs de interpretare a cântecului popular românesc „Dan Moisescu” are ca scop descoperirea, stimularea şi promovarea de noi talente interpretative din rândul tineretului, punerea în valoare a cântecului popular tradițional autentic, prezentarea nealterată a purității şi frumuseții costumului popular din diferite zone etnofolclorice ale țării.

Programul Concursului:

Joi, 5 octombrie

ora 18:00 -Parada Costumului, Cântecului şi Dansului Popular, în comuna Topalu
ora 19:00 – Concursul „Dan Moisescu”- Sala Căminului Cultural Topalu
 
Vineri, 06 octombrie 2017

ora 19:00  – Gala Laureaților şi Festivitatea de Premiere 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top