Actualitate

Comuna Topalu, finanțări de aproximativ 10 milioane de lei prin „Anghel Saligny”

Infrastructura rutieră și cea a rețelei de alimentare cu apă din Comuna Topalu, județul Constanța, se va moderniza și cu ajutorul banilor proveniți prin Programul de Investiții „Anghel Saligny”, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Conform listei de investiții publicate de Ministerul Dezvoltării, Topalu va beneficia de 7,5 milioane de lei pentru asfaltare de străzi în localitatea Topalu. De asemenea, 2,32 de milioane de lei vor merge către modernizarea sistemului de alimentare cu apă, înlocuire și extindere a rețelei de canalizare și a stației de epurare – etapa I.

Echipa administrației locale, coordonată de primarul Constantin Baltă, are pe agenda de priorități modernizarea infrastructurii rutiere. De aceea, pe lângă proiectul ceva fi finanțat prin „Anghel Saligny”, Topalu va asfalta mai multe străzi, așa cum reiese din documentele tehnice aprobate de Agenția de Protecția Mediului la finalul anului 2021.

Astfel, străzile Dinu și Sevasta Vintilă, Nicolae Gaidagiu, Dunării, Morii și Grădiniței, străzile Ion Dănila, Crinului, Nufărului, Bujorului, Vântului, Teiului, Izvor, Zefirului, Amurgului, Viorelelor, Răsăritului , Toamnei, Lunei, Zambilelor, Dealului , Soarelui, Livezii, Liliacului, Violetelor, Preot Luca Nicolae, Lalelelor, Stânjeneilor , Trandafirului, Prelung. Trandafirului, Aleea Trandafirului, Salcâmului, Dorului, Rândunelelor, Zorilor, Zorelelor, Frunzelor, Aurora, Murelor, Luminii, Aluniș sunt vizate de lucrări de modernizare.

„Prin acest proiect s-au propus lucrări constând în amenajarea completă a străzilor existente, prin sistematizarea elementelor geometrice și aplicarea unei îmbrăcăminți moderne și asigurarea unor condiții de desfășurare a traficului auto și pietonal în siguranță”, se arată în documentele întocmite de specialiștii Primăriei Topalu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top