Actualitate

Comuna Peștera va avea un sistem public de iluminat modern

Finalul lunii iunie a venit cu vești bune pentru administrația publică locală a comunei constănțene Peștera. Este vorba despre semnarea contractului de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții “Modernizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Peștera, județul Constanța”, în valoare totală de 876.307,13.

În prezența domnului președinte al Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a fost semnat contractul de finanțare dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Peștera”, anunță primarul Marius-Liviu Petre.

Proiectul va fi finanțat în proporție de peste 95% din fonduri asigurate din bugetul de stat (MDRAP), prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), respectiv 840.127,61 lei, contribuția bugetului local fiind de 36.179,52 lei.

Investiția totală constă în montarea a 757 aparate de iluminat cu LED (599 buc. de 30W și 158 buc. de 45W) cu console de susținere, kituri de prindere console pe stâlpii existenți, cabluri de alimentare a aparatelor cu LED și cleme electrice de legătură la rețeaua de iluminat existentă. Corpurile de iluminat vor fi montate pe toți cei 757 de stâlpi existenți în comuna Peștera, după cum urmează:

 • 345 în satul Peștera;
 • 188 în satul Izvoru Mare;
 • 123 în satul Ivrinezu Mare;
 • 101 în satul Ivrinezu Mic.

Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Peștera este necesară pentru satisfacerea unor cerințe și nevoi de utilitate publică ale comunității locale, după cum urmează:

 • îmbunătățirea calității iluminatului public;
 • optimizarea consumului de energie;
 • garantarea permanenței în funcționarea iluminatului public;
 • ridicarea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții;
 • creșterea gradului de securitate individuală și colectivă în cadrul comunităților locale, precum și a gradului de siguranță a circulației rutiere și pietonale;
 • nediscriminarea și egalitatea tuturor consumatorilor prin asigurarea unui standard unitar calitativ și uniform răspândit teritorial în comunitate;
 • administrarea corectă și eficientă a bunurilor din proprietatea publică și a banilor publici.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top