Actualitate

Comuna Comana – tinerii căsătoriți vor primi terenuri gratuite pentru construirea de locuințe. Ce alte hotărâri importante a luat Consiliul Local

Consiliul Local al comunei Comana, județul Constanța, a fost convocat, în luna februarie, de către primarul Ion Adam pentru a dezbate și aproba o serie de proiecte deosebit de importante.

Printre acestea se află proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului inițial de venituri și cheltuieli al comunei Comana și a Listei de investiții pentru anul 2024, documente capitale pentru buna funcționare a administrației publice locale.

Conform legislației în vigoare, Consiliul Local a aprobat și proiectul de hotărâre privind organizarea rețelei școlare de pe raza comunei Comana pentru anul școlar 2024-2025.

Un punct important pe ordinea de zi l-a constituit proiectul privind atribuirea în folosință gratuită a unor terenuri, tinerilor căsătoriți pentru construirea unor locuințe, conform prevederilor Legii nr. 15/2003 cu modificările și completările ulterioare.

Beneficiarii acestor terenuri sunt obligați să înceapă construcția locuinței în termen de un an de la data atribuirii terenului.

În aceeași ședință de Consiliu Local a fost discutat și Planul de acțiuni și lucrări de interes local în comuna Comana, prevăzute pentru beneficiarii venitului minim de incluziune.

Venitul minim de incluziune reprezintă un program de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile aflate în situații vulnerabile să depășească mai ușor obstacolele financiare pe care le întâmpină.

Nu în ultimul rând, consilierii locali au dezbătut proiectele privind aprobarea Regulamentului pentru decontarea cheltuielilor cu naveta, pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Comana, județul Constanța și aprobarea cheltuielilor cu naveta;

  • includerea în domeniul privat al comunei Comana a unor bunuri imobile, situate în intravilanul comunei Comana;
  • modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare din comuna Comana pentru activitatea de colectare separată și transportul separat al deșeurilor municipale;
  • modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare din comuna Comana pentru activitățile de sortare, tratare mecano-biologică și depozitare a deșeurilor municipale din UAT Comana, fără punerea la dispoziție a infrastructurii de colectare separată și transportul separat al deșeurilor municipale;
  • modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare din comuna Comana pentru activitatea de sortare a deșeurilor de hârtie, carton, metal, plastic și sticlă colectate separat din deșeurile municipale în stații de sortare.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top