Actualitate

Comuna Cerna va avea un Centru Social

Consilierii locali ai comunei Cerna, județul Tulcea, au aprobat recent studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și bugetul cererii de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Construire centru social P+1E în Comuna Cerna”.

Investiția este o oportunitate oferită de Strategia de Dezvoltare Locală a Teritoriului GAL Munții Măcinului – Dunărea Veche.  „Înființarea unui Centru Social Multifuncțional în teritoriul Munții Măcinului – Dună rea Veche își propune să contribuie la combaterea riscului de excluziune socială a persoanelor aflate în dificultate sau risc și creșterea calității vieții acestora, facilitarea accesului la servicii sociale variate, performante, accesibile grupurilor vulnerabile și marginalizate din teritoriul Munții Măcinului – Dunărea Veche și promovarea participării grupurilor vulnerabile la viața socială și cultivarea relațiilor interumane, în concordanță cu obiectivele Strategiei de dezvoltare și planul de acțiune participativ privind realizarea direcțiilor strategice ale Comunei Cerna”, se arată în preambulul hotărârii de Consiliu Local.

Investiția este necesară deoarece în prezent Cerna nu dispune de un loc cu caracter social, pentru ajutorarea membrilor comunei. Prin urmare, construirea unui astfel de centru social este necesară și vitală pentru bunăstarea comunei, dezvoltarea armonioasa a acesteia și a cetățenilor săi.

Proiectul va contribui, prin activitățile propuse, la dezvoltarea infrastructurii sociale, ce va deservi nevoile legate de asistența medicală comunitară, nevoile sociale ale tinerilor defavorizați, persoanelor vârstnice și a celor cu risc crescut de excludere socială și comunitară.

Consilierii locali au decis că „se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale, sume ce vor fi prevăzute în bugetul local pentru perioada de realizare a investiției, în cazul obținerii finanțării prin Programul Național de Dezvoltare Rurală -P.N.D.R., potrivit legii”.

Numărul de beneficiari ai infrastructurii sociale create prin Proiect este de minimum 50.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top