Actualitate

Dezvoltarea turistică a comunei Ceamurlia de Jos

Unul dintre dezideratele noului mandat de primar al comunei Ceamurlia de Jos este, pentru Dumitru Stan, dezvoltarea turistică a zonei.

„La noi, turismul este la început, dar există un potențial foarte mare de dezvoltare. De aici, turiştii pot ieşi cu barca pe lacurile Goloviţa şi Razelm, pot merge în excursii pe apă la Gura Portiţei  sau în alte locuri, pot pescui sau pot admira păsările de baltă”, explică primarul avantajul acestei comune.  

Primăria şi Consiliul Local Ceamurlia de Jos, în vederea valorificării potențialului turistic al zonei, au reabilitat o şosea ce leagă centrul localităţii de Lacul Goloviţa, o parcare şi un ponton. „De asemenea, intenţionăm să lotizăm o zonă de teren de pe malul lacului, pentru ca ca cei ce doresc să investească în spaţii de cazare şi agrement nautic să poată cumpăra la licitaţie aceste loturi”, adaugă Dumitru Stan.

De altfel, edilul arată că turismul este un domeniu care se dezvoltă în toată zona în ultimii ani și spre care se orientează tot mai mulți locuitori și mici întreprinzători. De aceea, consideră că administrația locală trebuie să acorde importanță acestui sector economic, prin investiții în infrastructura turistică.

Iar, la acest capitol, Dumitru Stan enumeră prioritățile: realizarea unei zone de debarcare pentru ambarcațiuni în localitatea Lunca; amenajarea unei zone de campare și parc de rulote; înființarea unui punct de informare turistică ce va avea ca rol promovarea comunei, a ofertelor turistice și a micilor producători locali; lotizarea terenurilor aflate pe malul apei și concesionarea lor către localnicii interesați să dezvolte proiecte în turism.

Administraţia locală din Ceamurlia de Jos este preocupată și de conservarea tradiţiilor, de aceea sprijină ansamblul folcloric „Dobrogeanca” şi pe cel al şcolilor din Lunca şi Ceamurlia de Jos, intitulat „Goloviţa”, care îşi desfăşoară activitatea la căminul cultural.

Comuna Ceamurlia de Jos este amplasata in partea de sud a judetului Tulcea, fiind delimitata in nord de Sarichioi si orasul Babadag, la vest de Baia, la est de Jurilovca iar la sud de Lacul Golovita.

Localitatea este situata pe drumul judetean 222, la o distanta de 4 km de drumul national Tulcea – Constanta, respectiv 60 km fata de municipiul Tulcea si 21 de km de Babadag, cel mai apropiat oras. Ceamurlia de Jos are in componenta satele Ceamurlia de Jos si Lunca, situat la 4 km fata de resedinta de comuna.

Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia comunei Ceamurlia de Jos se ridica la 2.163 de locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 2.620 de locuitori.

Pe teritoriul comunei Ceamurlia de Jos se află și câteva situri arheologice: Situl arheologic de la Ceamurlia de Jos; Villa rustica – sec. II p. Chr. epoca romană; Aşezare – neolitic, cultura Hamangia; Tumuli; Situl arheologic de la Ceamurlia de Jos; Aşezare latène, cultura geto – dacică Aşezare, sec. II – VI p. Chr., epoca romană – sat Lunca; Aşezare – eneolitic, cultura Gumelnita – sat Lunca, pe malul lacului Golovita și altele.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top