Fără categorie

Complexul Insula din Neptun – un rai lacustru

În nordul staţiunii Neptun, aproape de joncţiunea cu prelungirea Olimp, se află unul din brandurile de succes ale zonei: Complexul Restaurant-Minihotel Insula. Cochetul spaţiu de cazare, pe malul lacului, de fapt un minihotel amenajat în ton cu tendinţele mondiale în domeniu: abundenţă de lemn nobil, stil minimalist, spaţii generoase, aerisite, senzaţia de comuniune cu natura înconjurătoare, este o investiţie relativ nouă, care a adăugat potenţă turistică deja foarte cunoscutului restaurant lacustru. Managerul şi patronul Complexului Insula, Marin Dumitru („Marinică”, pentru toţi turiştii care i-au trecut pragul restaurantului, devenindu-i, fără nici o excepţie, prieteni şi clienţi fideli), ne-a spus că singurul său secret, în a realiza performanţă în administrarea unui activ cu destinaţie turistică, este conştientizarea faptului că pe client îl câştigi greu, dar îl poţi pierde foarte uşor, chiar şi printr-un „amănunt”, care l-ar putea deranja.

Un articol de Paul PÂRVU

În turism, viaţa este, cu adevărat, un cumul de amănunte, nici unul dintre ele nefiind neimportant. La Insula, turiştii se simt ca într-o microdeltă: nuferi de jur împrejurul terasei lacustre, verdeaţă peste tot, o mică grădină zoo-ornitologică, cu păuni pe post de vedete. Personalul supercalificat, amabil şi receptiv la toate cererile clienţilor, are un singur scop: satisfacerea dorinţelor culinare şi de relaxare ale acestora. Meniul cuprinde preparate din bucătăria românească şi internaţională, dar cele din peşte (întotdeauna proaspăt!) sunt specialitatea şi renumele casei.

Complexul Insula este situat în Neptun, în cadrul salbei de staţiuni din nordul Mangaliei, pe malul lacului Neptun-1.
Accesul cu maşina se face din strada principală a staţiunii, după hotelul Decebal. Se coboară spre lac, pe lângă hotelurile Dobrogea-Sulina-Delta.
Complexul este situat aproape de plajă şi se remarcă printr-o arhitectură în stil mediteranean, hotelul fiind clasat la 4 stele, iar la restaurantul, cu specific pescăresc, de pe insulă, puteţi încerca atât preparate exotice (fructe şi peşte de mare), cât şi delicioase meniuri specifice, cu peşte românesc.
Hotelul are camere foarte spaţioase, fiecare cu balcon şi vedere panoramică spre lac şi Marea Neagră, având o capacitate de 50 locuri de cazare, din care: 14 camere duble, 4 apartamente, 5 duplex cu 2 şi 3 camere, 2 garsoniere. Fiecare cameră este dotată cu: aer condiţionat, frigider, televizor, acces internet, telefon, baie, room-service.
Complexul are restaurant, cramă, terasă şi bar. Din faţa hotelului, se pot închiria ambarcaţiuni, pentru plimbări pe lac.
Restaurantul Insula, deschis încă din anul… 1968!, este situat pe insula de pe lacul din Neptun. Este unul din puţinele localuri unde se pot servi preparate din peşte din Marea Neagră, din Delta Dunării, fructe de mare, dar şi preparate clasice din carne de vită, porc, pui, paste şi multe alte preparate româneşti sau din bucătăria internaţională. Deosebit este amplasamentul, unic pe litoral! Odată ajuns la Insula, turistul poate alege să servească masa pe… vaporaş, pe unul din pontoanele de pe apă, lângă cascadă, sub o salcie, într-un separeu sau cerdac. Peste tot, la Insula se simte răcoarea lacului, plin de nuferi galbeni, ca şi briza mării.
Facilităţi: Copiii cu vârsta până la 3 ani au pătuţ special şi cazare gratuită; Copiii de 3 la 7 ani primesc pat suplimentar, cazare gratuită şi reducere la micul dejun de 50%; loc de joacă pentru copii, cu dotări, în spaţiu special amenajat. Pentru cei care solicită pat suplimentar, se plăteşte 50% din tariful unui loc. Pensiunea completă – 80 RON/zi/pax. Mic dejun – 20 RON/zi/pax. Dejun (prânz) – 30 RON/zi/pax. Cina – 30 RON/zi/pax.

Telefoane Hotel Insula: 0728.027.209 sau 0722.369.556
Telefon Restaurant Insula: 0241.731722
Fax: 0241.701307
Email: [email protected]

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top