Fără categorie

La Popasul Pescarilor, din Olimp, peştele soseşte în farfurie direct de la talianul din faţa Cherhanalei!

Cherhanaua Popasul Pescarilor este situată pe plaja dintre comuna 23 August şi staţiunea Olimp. De la şoseaua de variantă spre Olimp, se face un drum la stânga, de aproximativ un kilometru, mărginit de mare şi de calea ferată, la dreapta, şi de lacul Tatlageac, la stânga.
„Popasul Pescarilor” este una din puţinele cherhanale din sudul litoralului unde peştele este servit proaspăt, fiind pescuit în zorii zilei, din mare. Pentru necesităţile restaurantului, patronul Vasile Briceag a angajat şi o echipă de pescari, plus că are şi un vas special echipat pentru pescuitul calcanilor. El verifică personal tot ce iese din bucătăria restaurantului, ceea ce explică în mare măsură calitatea bucatelor.

Un articol de Paul PÂRVU

Mulţi nu ştiu că Marea Neagră e plină cu peşti de care… nu s-a mai auzit de mult: zargan, barbun, rechin, lufar, plus melcul rapana, dar şi chefal, stavride, calcan, hamsie etc.
Mămăliguţa, „genocidul” (un sos foarte condimentat, cu multe mirodenii şi usturoi), ardeii iuţi şi pâinea sunt incluse în preţul generoasei porţii pe care o comanzi. Mâncarea cu specific pescăresc poate fi stropită cu un vin de Zebil (celebrul sortiment de la sudul Deltei Dunării, podgorie de lângă Babadag), judeţul Tulcea. Se serveşte la carafă şi are un preţ… aproape gratis!
Facilităţi:
•    Mese festive
•    Parcare
•    Plajă
•    Plata prin card de credit (Visa, Mastercard)
•    Restaurant pescăresc
Contact: 0722.288420, 0743.336951

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top