Exclusiv

Construcţia Maritimo Shopping Center, tot mai aproape de finalizare

Hypermarketul Auchan îşi va deschide porţile în Constanţa, în luna octombrie

Pe 4 august a.c., a început numărătoarea inversă pentru inaugurarea Maritimo Shopping Center, din Constanţa, data deschiderii oficiale fiind stabilită pentru ziua de 28 octombrie a.c. Au rămas mai puţin de trei luni până la acel moment, iar companiile de construcţie fac ultimele retuşuri în vederea deschiderii unuia dintre cele mai aşteptate mall-uri din România.
Investiţia depăşeşte 100 milioane de euro şi se preconizează crearea a peste 1.200 de noi locuri de muncă pentru constănţeni. Proiectul include în special colosul comercial de retail, Auchan (corporaţie internaţională franceză cu sediul în oraşul Croix), care nu va fi chiriaş, ci va deveni proprietarul spaţiului pentru hipermarket.

Un articol de Ştefan Doru COPOŢ
La inaugurarea construcţiei Maritimo Shopping Center şi în deschiderea evenimentului a luat cuvântul Walter Woelfler, directorul de retail al Immofinanz Group: „Suntem foarte încântaţi de inaugurarea Maritimo Shopping Center. Am muncit mult în ultimii ani pentru a putea oferi oraşului Constanţa ceea ce noi credem că este cel mai modern mall din ţară (…) de altfel, numele Maritimo a fost ales chiar de constănţeni, în urma unor sondaje efectuate de noi”, a spus Walter Woelfler. El a mai amintit că, până în prezent, s-au semnat acorduri pentru 85% din suprafaţa disponibilă a construcţiei şi estimează că, până la data inagurării, vor fi închiriate şi deschise peste 90% din spaţii. „Celelalte unităţi comerciale se vor deschide până în perioada Paştelui din 2012. Interesul mare al retailerilor demonstrează calitatea excelentă a locaţiei şi încrederea firmelor în piaţa constănţeană. În limbaj de specialitate, Maritimo Shopping Center se încadrează în clasa A, cea mai înaltă. Este un centru comercial de vârf şi va deveni o referinţă pentru piaţa de retail din România. Această realizare a fost posibilă cu sprijinul constant şi în parteneriat cu autorităţile locale, companiile de construcţii, retaileri şi alte părţi interesate”, a adăugat Woelfler.
Situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, Maritimo Shopping Center va găzdui peste 130 de magazine, o zonă atractivă de restaurante, facilităţi pentru petrecerea timpului liber şi distracţii, un cinematograf multiplex, cu opt săli, un centru de fitness, squash şi biliard. Parcarea generoasă, cu peste 2.200 de locuri (1.200 locuri în parcarea subterană şi 1.000 în parcarea exterioară ), va asigura accesul facil şi confortabil pentru locuitorii din Constanţa, dar şi pentru turişti.

Firme de renume şi-au rezervat spaţii comerciale

Mixul echilibrat şi unic de retaileri vor transforma cumpărăturile într-o experienţă unică: de la cel mai mare hipermarket din oraş, Auchan, la toate cele şase mărci ale grupului Inditex (Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho şi Massimo Dutti) sau la primele magazine H&M, C&A şi New Yorker din regiune. În plus, centrul a încheiat, de curând, un acord cu Peek & Cloppenburg, un retailer cunoscut de modă, care va deschide al doilea său magazin din România, în primăvara anului 2012, oferind o serie de mărci de top. Cele mai mari magazine de modă vor aparţine mărcilor: Peek & Cloppenburg (2.600 metri pătraţi), Zara (2.200 metri pătraţi), H&M şi C&A (1.800 metri pătraţi) şi New Yorker (1.100 metri pătraţi). Până în prezent s-au semnat acorduri pentru peste 85% dintr-un total al suprafeţei disponibile de închiriere de peste 50.000 de metri pătraţi. Principalele branduri care îşi deschid primul magazin din Constanţa sunt: Peek&Cloppenburg, C&A, H&M, New Yorker, Hervis, Zoomania, Humanic, New Look, Massimo Dutti. Contractele de închiriere ale centrului se derulează prin agentul exclusiv Krammer & Wagner. Centrul va beneficia de o atmosferă relaxantă şi plăcută, cu alei spaţioase şi zone tematice amplu iluminate, lumină naturală, plante şi detalii acvatice.
Maritimo Shopping Center este construit de IMMOFINANZ Group, investitor şi dezvoltator imobiliar din regiune şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa din România. Portofoliul grupului pe piaţa românească include 50 de proprietăţi, mai ales în domeniul spaţiilor comerciale şi de birouri, estimat la 894,7 milioane de euro.
La evenimentul destinat inaugurării Maritimo Shopping Center a participat şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a apreciat impactul social al investiţiei. „E bine că în România nu avem doar fete frumoase, ci şi muncitori buni. Mă uit la această investiţie, de 100 milioane euro, făcută cu muncitori români şi vreau să vă mulţumesc”, le-a spus Mazăre celor de la Immofinanz, subliniind că oraşul are nevoie de oameni care să înfiinţeze locuri de muncă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top