Administrație Locală

Comisia Europeană a aprobat finanțarea Podului Tulcea-Brăila

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu anunță pe pagina sa de Facebook că a fost aprobată finanțarea din fonduri europene a Podului peste Dunăre, considerând acesta un moment istoric:

Este un moment istoric pentru Tulcea! Podul peste Dunăre se face! S-a aprobat finanțarea pentru construcție și, cred că odată cu acest fapt, orice urmă de îndoială cu privire la realizarea acestei investiții se risipește.
Este o investiție cu o importantă componentă economică pentru Tulcea, pentru regiune, o investiție așteptată de ani mulți de toți tulcenii, o investiție care va genera dezvoltare locală, locuri de muncă.
Cel mai important, cred eu, este respectarea termenului de punere în funcțiune, lucru de care sunt absolut convins. Sunt mulțumit de ritmul în care se lucrează, suntem deja în avans cu lucrările la această investiție, dorită istoric de dobrogeni și chiar de toată țara. Repet, conform constructorului, la ora actuală se lucrează aproape non stop, cu unele utilaje chiar 24 de ore din 24, lucrările fiind în grafic”.

Reamintim că Guvernul României a semnat contractul de execuție pentru această lucrare complexă și a efectuat deja plăți constructorului, înainte ca proiectul de finanțare să fie acceptat de către Comisia Europeană. Acest fapt a dat naștere unor speculații conform cărora Uniunea Europeană nu ar dori să finanțeze construirea podului. Conform procedurilor, sumele plătite deja de statul român vor fi recuperate de la Comisia Europeană.

Actualitate

To Top