Interviu

„Colectarea selectivă a deşeurilor” se apropie de final

Cumpăna este prima administraţie care a derulat un proiect atât de amplu, pentru protecţia mediului

Consiliul Local din Cumpăna, reprezentat de primarul Mariana Gâju, a organizat penultima conferinţă de presă din cadrul proiectului de colectare selectivă a deşeurilor din localitate, derulat sub titlul „Colectare selectivă şi construcţia unei staţii de sortare în comuna Cumpăna”. În cadrul conferinţei au fost prezentate atât stadiul proiectului, cât şi situaţia achiziţiilor publice legate de proiect. La discuţii au luat parte primarul comunei, reprezentantul firmei constructoare, reprezentantul proiectului de la Brăila care urmăreşte încadrarea achiziţiilor în sumele alocate ale fiecărui stadiu, dar reprezentantul UE care urmăreşte respectarea prevederilor europene, inginerul, juristul şi directorul tehnic din cadrul proiectului.

Un articol de Andreea PAVEL

Proiect de un milion de euro

Prin acest proiect au fost create 37 de insule de colectare selectivă a deşeurilor, s-au achiziţionat 163 de containere de 1,1 metri cubi şi 37 de containere de 0,66 metri cubi. De asemenea, s-au achiziţionat două compactoare de 18 mc şi două autocompactoare de 12 mc. Pentru staţia de sortare a deşeurilor reciclabile s-a construit o platformă betonată cu o suprafaţă de 863 metri pătraţi, o hală de sortare cu structura metalică şi suprafaţă de 470 mp. Pentru obţinerea rezultatelor scontate, a fost indispensabilă organizarea unei campanii de conştientizare şi informare publică. Astfel, derularea proiectului a fost „presărată” cu mai multe conferinţe de presă prin care publicul era informat cu privire la stadiul în care se află lucrările şi modul în care au fost cheltuiţi banii europeni. Rezultatul acestui proiect este  alinierea activităţilor de colectare a deşeurilor la cerinţele legislaţiei europene şi naţionale în domeniu, îmbunătăţirea autorităţii publice locale din comuna Cumpăna de a contribui la protecţia mediului, conştientizarea şi informarea populaţiei şi agenţilor economici în legătură cu importanţa participării la programul de colectare selectivă. De asemenea, se va reduce cantitatea de deşeuri depozitate şi va creşte procentul de deşeuri recuperate şi reciclate, dar se vor crea şi 20 de noi locuri de muncă. Toate cheltuielile au însumat aproape un milion de euro, iar data finalizării proiectului este preconizată pentru 15 mai 2010.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top