Fără categorie

Au fost inaugurate locuinţele pentru rromi şi noul cimitir din Hârşova

Administraţia locală din oraşul Hârşova, reprezentată prin primarul Tudor Nădrag a inaugurat luni, 19 aprilie, a.c., cele opt locuinţe construite pentru cetăţenii rromi din localitate. O dată cu această ocazie, a mai fost organizată şi ceremonia de sfinţire a cimitirului nou. Locuinţele pentru rromi au putut fi construite prin programul PHARE 2006, în cadrul căruia comunitatea hârşoveană a beneficiat de opt miliarde lei vechi din partea UE, la care s-au adăugat patru miliarde de la bugetul local pentru achitarea TVA-ului aferent lucrării şi a construirii propriu-zise. Familiile care beneficiază de noile case sunt obligate să fi terminat cel puţin patru clase şi să îşi înscrie copiii la şcoală. Au fost construite patru locuinţe cu două camere şi alte cu trei camere, fiecare dintre ele având şi un teren de 300 mp. La festivitate au participat reprezentanţi ai etniei rrome de la nivel judeţean, iar norocoşii care au primit locuinţele vor deveni proprietari peste cinci ani.

Un articol de Andreea Pavel

Cât despre cimitirul nou, primarul oraşului ne-a declarat că a reprezentat o investiţie absolut necesară, având în vedere că cimitirul vechi era arhiplin, iar oamenii se vedeau obligaţi să îşi deshumeze decedaţii pentru a face loc altora. „În curând vom demara lucrările pentru o capelă, o casă mortuară şi o sală de mese pentru ca localnicii să beneficieze de toate condiţiile necesare într-un astfel de context. Noul cimitir a costat 2,5 miliarde de lei vechi şi se întinde pe o suprafaţă de 1,8 hectare. Este situat într-un loc cu verdeaţă, aşa cum scrie şi în Biblie, şi am plantat flori şi gazon. Ceremonia a fost oficiată de un sobor de patru preoţi, iar la festivitate a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie”, ne-a declarat şeful administraţiei locale din Hârşova, Tudor Nădrag. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top