Opinii

Colectarea selectivă a deşeurilor la Cumpăna

Primăria comunei Cumpăna va demara un proiect de hotărâri referitor la colectarea selectivă a deşeurilor din localitate. 

 

Un articol de Sebastian TARCEA

În acest fel vor fi eliminate pubelele din gospodăriile locuitorilor, sursele de poluare şi focarele de infecţii, precum şi sistemul vechi de colectare a deşeurilor cu căruţe şi tractoare. Se va reduce şi cantitatea de deşeuri nedegradabile depuse în gropile amenajate pentru stocarea acestora şi va creşte procentul de deşeuri recuperate şi reciclate. Valoarea proiectului depăşeşte 900.000 euro, sumă care acoperă şi construcţia unei staţii de sortare. Beneficiarii sunt cei 14.000 locuitori ai comunei, precum şi 148 de agenţi economici. Construcţia staţiei de sortare va fi realizată pe un teren situat în extravilanul comunei, iar durata de implementare a proiectului este estimată la 16 luni. Primarul localităţii Cumpăna, Mariana Gâju, a asigurat că până pe 30 septembrie se va semna contractul pentru aplicarea proiectului, urmând ca acesta să se realizeze în anul următor. Tot din acest proiect face parte şi amenajarea a 32 de platforme pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top