Opinii

Primarul Gheorghe Moldovan demarează proiecte ample de infrastructură la Albeşti

În comuna Albeşti au fost demarate lucrările de igienizare şi modernizare a unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar.

 

Un articol de Sebastian TARCEA

 

Şcoala din localitate a fost utilată de către Consiliul Judeţean Constanţa cu noi calculatoare pentru laboratorul de informatică. De asemenea, s-a montat parchet nou şi au fost zugrăvite interioarele şi exteriorul clădirii. Lucrările au costat 350 milioane de lei vechi, bani obţinuţi din sponsorizări. „În localitatea Cotul Văii am întâmpinat cele mai mari greutăţi, dar până la sfârşitul acestei săptămâni sperăm ca totul să fie gata. Am rezolvat şi problema încălzirii pe timp de iarnă a grădiniţei din sat”, a declarat primarul Gheorghe Moldovan. În satul Vârtop vor fi demarate lucrările pentru construcţia unei reţele de alimentare cu apă. ”Se aşteaptă rectificarea de buget, după care vor începe lucrările propriu-zise”, şi-a continuat declaraţia edilul comunei. Valoarea investiţiei se ridică la suma de şase miliarde de lei vechi, bani care vor fi obţinuţi prin credit bancar. Un alt proiect este construirea unei baze sportive destinată atât elevilor, cât şi locuitorilor comunei. Vor fi demarate şi lucrările pentru reabilitarea drumurilor din Albeşti, Cotu Văii şi Vârtop. În aceste localităţi,  străzile interioare vor fi pietruite şi acoperite cu un strat dublu de bitum. Pe drumul dintre satele Vâlcele şi Cotu Văii se desfăşoară în prezent lucrări de modernizare. Primarul Gheorghe Moldovan va rezolva şi problema alimentării cu energie electrică a cartierului nou din Albeşti, unde s-a plătit proiectul tehnic pentru reţeaua electrică. Proiectul de construcţie a perdelelor forestiere din cele 11 comune ale judeţului Constanţa a fost pus în practică şi în localitatea Albeşti, care are obligaţia de a împăduri 130 de hectare. Acest lucru se va realiza cu ajutorul celor 1134 de proprietari de terenuri din localitate, care vor trebui să pună la dispoziţia Primăriei o parte din suprafeţele pe care le deţin. Aceştia urmează să primească, în fiecare an, de zece ori valoarea lemnului de foc ce s-ar putea obţine de pe suprafeţele respective, iar când pădurea va ajunge la maturitate, va deveni proprietatea lor.    

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top