„Creșterea eficienței energetice pentru clădire sediul primăriei în sat Frecăței” este proiectul lansat de curând în implementare de autoritatea locală din comuna Frecăței, județul Tulcea.
Investiția vizează implementarea Sistemului Inteligent de Transport în Comuna Frecăței, finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local, I.3 – Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale, I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice.
Componenta C10 – Fondul Local abordează provocările legate de disparitățile teritoriale și sociale din zonele urbane și rurale, precum și mobilitatea urbană. Obiectivul acestei componente este asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intra-regional și intra-județean. Totodată se urmărește asigurarea cadrului pentru reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale.
Prin proiectul ”Creșterea eficienței energetice pentru clădire <<Sediul Primăriei>>, în sat Frecăței, Comuna Frecăței, Județul Tulcea”, UAT Frecăței contribuie în mod direct la atingerea obiectivelor Componentei C10 – Fondul Local, implicându-se astfel activ în atingerea țintelor propuse de către România prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență.
Data de început a proiectului este 12.01.2023, iar data de finalizare este 12.05.2024, durata de implementare a acestuia fiind de 16 de luni, perioadă în care vor fi analizate toate achizițiile și lucrările prevăzute prin intermediul Proiectului.
Valoarea totală a proiectului este de 1.321.333,41 lei, din care valoare eligibilă din PNRR fără TVA 1.110.364,21 lei și valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR 210.969,20 lei. Din valoarea totală a proiectului, valoarea de 292.900,65 lei cu TVA reprezintă valoarea ajutorului de stat / ajutorului de minimis.