Actualitate

Comuna Comana va avea un Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență

Consilierii locali ai comunei Comana, județul Constanța, au aprobat într-o ședință ținută în luna martie, inițiativa primarului Ion Adam de înființare a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Comana, de tip V2, aflat în subordinea Consiliului Local al comunei Comana.

Totodată, Consiliul Local a aprobat și Regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului. Trebuie menționat faptul că dimensionarea, constituirea și dotarea structurilor serviciului voluntar, s-a făcut pe baza următoarelor criterii:

  • Tipul serviciului –V2
  • Numărul gospodăriilor : sat Comana – 317, Tătaru – 181 și Pelinu – 85
  • Suprafața comunei – 8.249 ha
  • Numărul de locuitori – 1639
  • Tipurile de risc identificate în profil teritorial al localității sunt următoarele: inundații, furtuni, incendii, secetă, îngheț, cutremur .
  • Sursele de alimentare cu apă pentru stingerea incendiilor: forajele din cadrul sistemului de alimentare cu apă de pe raza comunei Comana.
  • Distanța față de cea mai apropiată subunitate profesionistă de pompieri- 15,2 km până în comuna Chirnogeni.

Încadrarea cu personal voluntar la Serviciul Voluntar pentru situații de Urgență al comunei Comana se face prin dispoziție de către primarul comunei, având la bază contractele de voluntariat încheiate între Consiliul local (prin Seful S.V.S.U.) și voluntari.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă s-a înfiinţat cu scopul apărării vieţii, avutului public şi/sau a celui privat împotriva incendiilor şi altor calamităţi în sectorul de competenţă.

Primarul comunei Comana, prin serviciile și compartimentele de specialitate, va asigura aducerea la îndeplinire a prevederilor acestor hotărâri aprobate cu majoritate de voturi.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top