Actualitate

CL Mangalia a aprobat sursele de finanțare pentru construirea unei noi școli, cu fonduri europene

E vorba de construirea unei noi clădiri a Școlii ”Gala Galaction”, prin intermediul unui proiectul finanțat din fonduri europene nerambursabile și are o valoare de peste 16 milioane de lei. Noua construcție va avea două săli de sport, 16 săli de clasă, patru laboratoare, vestiare, bibliotecă, spații administrative, cancelarie, cabinete medicale și alte birouri. În cadrul proiectului, vor fi reabilitate trotuarele, aleile și spațiile verzi din jurul școlii și va fi amenajată o nouă parcare. Construcția modernă va fi edificată în incinta unității de învățământ, după desființarea clădirii existente. Viitoarea locație va avea demisol, parter și trei etaje, urmând să găzduiască aproximativ 800 de elevi, care vor putea face cursurile în condiții optime, cu dotări ultramoderne. Mutarea elevilor pe durata lucrărilor va fi decisă de comun acord cu părinții și cadrele didactice.

“Reamintesc faptul că am depus acest proiect încă din vara anului 2018, iar de atunci dosarul a trecut prin numeroase etape de verificări, evaluări tehnico-financiare și alte analize specifice. În prezent, ne aflăm în faza de precontractare, urmând să semnăm contractul de finanțare cu fonduri UE. Firește că ne dorim, alături de părinți și profesori, să vedem cât mai curând noua clădire a Școlii Gala Galaction, pentru ca elevii să nu mai învețe în schimburi. Totuși, suntem conștienți că accesarea fondurilor europene neramburasabile înseamnă proceduri de durată, iar lucrările în teren pot începe și după 3-4 ani de la depunerea primelor documente. Asigur, însă, elevii, părinții și cadrele didactice că vom duce la îndeplinire acest proiect și sperăm că anul acesta să începem construcția noii școli, după parcurgerea tuturor procedurilor legale”, a transmis primarul Muncipiului Mangalia, Cristian Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top