Actualitate

Vești bune la început de an în Jurilovca: Noi fonduri europene pentru dezvoltarea turismului

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a anunțat pe pagina de Facebook că FLAG Delta Dunării a aprobat finanțarea de noi facilități de acostare pentru ambarcațiuni, precum și a Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca. Aceste vești au venit odată cu aprobarea cererii de finanțare pentru achiziția unei mașini de pompieri și a unui buldo-excavator, pentru a îmbunătăți capacitatea de a răspunde situațiilor de urgență.

„Se întâmplă mai rar, dar se întâmplă: veștile bune nu vin întotdeauna singure! Este și cazul nostru: atunci când am aflat că se va finanța din bani europeni, prin FLAG, achiziția unei mașini de pompieri și a unui buldo-excavator pentru a îmbunătăți capacitatea de a răspunde situațiilor de urgență, am aflat și că alte două proiecte depuse de către Primăria Jurilovca vor primi finanțare din aceeași sursă. Este vorba despre noi facilități de acostare pentru ambarcațiuni în comuna Jurilovca și despre o nouă finanțare pentru Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca.”, a transmis primarul comunei Jurilovca.

Primăria Jurilovca va primi 994.364 de lei pentru extinderea capacității de acostare în noul port, aflat în construcție, prin adăugarea unor pontoane mobile. Noul port va răspunde necesităților mai mari pe care Jurilovca le are în ceea ce privește infrastructura dedicată turismului.

Tot de turism se leagă și cealaltă finanțare FLAG, 1.000.530 de lei, pentru a putea continua organizarea Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca.

Până acum, au fost deja finanțate cu fonduri europene prin intermediul FLAG Delta Dunării 3 ediții ale evenimentului care a devenit reprezentativ pentru județul Tulcea.

Peste 100.000 de oameni la Festivalul Borșului Lipovenesc, în 2022

„Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca a crescut frumos de la ediție la ediție, iar anul acesta și-a confirmat renumele de cel mai mare festival în aer liber din Dobrogea de Nord. Nu doar că Jurilovca a fost vizitată de 100.000 de oameni în două zile, dar Festivalul a adus și importante câștiguri pentru comunitate.

Sunt bucuros, așadar, că putem duce mai departe această frumoasă poveste și sunt convins că viitoarele ediții ale festivalului vor fi la înălțime.

Felicitări echipei din Primărie care a făcut posibilă obținerea acestor finanțări europene, felicitări echipei FLAG Delta Dunării, care înțelege foarte bine care sunt motoarele dezvoltării unei comunități. Veștile sunt îmbucurătoare și ne arată un 2023 în care vom avea și mult de muncă, dar și multe motive de satisfacție”, a concluzionat Eugen Ion.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top