Afaceri Europene

CERONAV și-a prezentat bilanțul pe anul 2013

Vineri, 21 februarie a.c., Ovidiu Cupșa, directorul general al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) a prezentat bilanțul activității instituției pe anul 2013 precum și proiectele propuse pentru anul 2014.
În acest context, prezentarea a început prin expunerea factorului financiar pe anul trecut, volumul de venituri aferent anului 2013 fiind previzionat peste nivelul cheltuielilor curente, respectiv cheltuieli de personal şi pentru bunuri şi servicii. De asemenea, acesta a acoperit şi cofinanţarea proiectelor derulate din fonduri europene nerambursabile, precum şi o parte a cheltuielilor de capital. Diferenţa cheltuielilor de capital a fost finanţată integral din veniturile din anii precedenţi, venituri proprii, rămase în sold în vederea finanţării investiţiilor.
CERONAV nu are datorii către furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări şi nici către bugetele locale şi bugetul de stat.

Sediul din strada Baba Novac a fost reabilitat

Unul din sediile CERONAV, cel aflat în zona Academiei Navale Mircea cel Bătrân din strada Baba Novac, a beneficiat de îmbunătățirea izolației exterioare în vederea obţinerii certificatului energetic (placare faţade cu polistiren expandat, montare glafuri la toate ferestrele, înlocuire uşi de la intrarea principală în conformitate cu cerinţele ISU, zugrăveli decorative, tencuire gazbeton soclul şi stâlpii exteriori, obţinere certificat de performanţă energetică). De asemenea au fost reparate în totalitate platforma de dale, trotuarele şi gardul, precum și spaţiile  destinate simulatoarelor şi sălilor de curs prin finisaje performante, uşi metalice cu acces prin cartelă magnetică. Au fost reorganizate spaţiile în vederea amplasării simulatoarelor de ultimă generaţie, au fost înlocuite pardoselile în vederea asigurării planeităţii, au fost reamenajate holurile de acces.

Baza de instruire de pe lacul Siutghiol va beneficia de un poligon specializat

În programul de reparații și amenajare a perimetrului bazei nautice a CERONAV au fost luate în calcul și elementele care vor constitui baza amplasării obiectivului de investiţii “Poligon de antrenamente privind mijloacele de salvare”, obiectiv de investiţii pentru care s-a întocmit deja studiul de fezabilitate şi s-a obţinut Certificatul de urbanism şi toate avizele necesare.
În acest context s-a efectuat verificarea şi consolidarea cheului astfel încât desfăşurarea cursurilor să se realizeze în condiţii de deplină siguranţă. De asemenea, CERONAV îşi propune să asigure un număr de 60 locuri de parcare pentru autoturismele cursanţilor. Acest lucru fiind posibil prin reabilitarea parcărilor și împrejmuirilor de acces. Se vor monta și două bariere de acces automate (pe bază de cartelă metalică) la intrările din parcare.
 

Secția CERONAV de la Galați are un nou sediu

La Galați, CERONAV dispune acum de un sediu nou, la care au fost executate integral infrastructura şi suprastructura, reprezentând 35% din stadiul fizic şi valoric al acestui obiectiv de investiţii. Tot aici, CERONAV a demarat lucrările unui complex nautic de instruire practică și informare, obiectiv ce include actualul Ponton INFODANUBE precum şi facilităţi de instruire practică a personalului din transporturile navale. În anul 2013 CERONAV a achiziționat două imobile cu suprafețe de 655 mp, respectiv 2500 mp, în vecinatatea bazei de instruire în vederea realizării unui complex format din corp învăţământ – cazare și bazin de antrenamente, răspunzând astfel solicitărilor cursanților.

Ovidiu Cupșa a obținut postul de vicepreședinte EDINA

În urma alegerilor organizate în cadrul celei de-a 8-a Adunări Generale a Asociaţiei EDINNA – Education in Inland Navigation, care a avut loc la Bruxelles în data de 12 februarie a.c., directorul general al CERONAV- Ovidiu Cupșa a obţinut postul de vicepreşedinte, alături de Manfred Wieck din Germania. CERONAV este membru fondator al asociației şi este singura instituţie care deţine două din cele şase funcţii din Comitetul Director al EDINNA, având încă de la înfiinţare o poziţie de membru prin Doina Munteanu – Director al subunităţii de la Galaţi. Vicepreşedinţia EDINNA înseamnă o recunoaştere la nivel european a CERONAV ca fiind unul dintre cei mai importanţi furnizori în domeniul pregătirii şi certificării personalului naval. În acest context, CERONAV va putea promova activ interesele personalului navigant românesc, în elaborarea standardelor de pregătire, promovarea unor directive unice europene şi recunoaşterea certificărilor. Un prim pas a fost făcut și în vederea recunoaşterii certificatelor eliberate de CERONAV de către Comisia Centrală pentru Navigaţia pe Rin, prin acceptarea în 22 ianuarie a.c. la Strasbourg a auditării CERONAV de către această comisie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top