Opinii

Cernăvodenii vor colecta selectiv deşeurile

Primăria Cernavodă derulează proiectul privind implementarea sistemului de management integrat al deşeurilor urbane în oraşul Cernavodă şi comunele limitrofe Seimeni, Saligny, Rasova.

Un articol de Sebastian TARCEA, Andreea PAVEL

Proiectul în valoare de 725.781,49 euro (85,9% prin proiectul Phare CES 2005, Coeziune Economică şi Socială – Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu şi în procent de 14,10% din bugetul Consiliului local Cernavodă), a parcurs deja toate etapele procedurii de reglementare privind impactul asupra mediului. O parte din investiţiile prevăzute, au fost deja achiziţionate. Este vorba de 280 de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor, o autospecială de transport containere şi o autogunoieră compactoare. Prin implementarea proiectului, colectarea va fi realizată pe trei fracţiuni de deşeuri: hârtie/carton; plastic/recipiente PET; deşeuri menajere nereciclabile.

Activităţile de bază ale proiectului constau în construirea a  57 de platforme noi şi  reabilitarea celor 33 platforme existente, construirea şi montajul staţiei de transfer şi sortare. Platformele vor fi betonate cu o suprafaţă de 10 mp şi vor fi dotate cu scurgere la canalizare sau rigolă. Pe fiecare platformă se vor amplasa trei containere de culori diferite şi marcate pentru a facilita colectarea selectivă de la populaţie.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top