Opinii

Centrul Social de la Nicolae Bălcescu va fi gata în toamnă

În prezent, autorităţile locale din Nicolae Bălcescu lucrează la construcţia centrului social din comună. Acest imobil va veni în sprijinul copiilor proveniţi din familiile defavorizate și va purta numele Sfântului Pantelimon. Momentan, clădirea a fost izolată și a fost pus acoperișul.

Ulterior, se vor realiza finisajele interioare. În ceea ce priveşte dotarea, primarul comunei, Viorel Bălan, ne-a declarat că a fost depusă documentaţia la o firmă de consultanţă şi speră ca astfel dotarea centrului să se facă cu bani din fonduri europene. De menționat este faptul că proiectul a fost derulat cu bani de la bugetul local şi cu fonduri de la diverşi sponsori. „Pot spune că Centrul Social este un proiect de suflet al nostru. Cred că în toamnă îl vom finaliza și apoi vom vedea cu ce fonduri vom reuși să îl utilăm. Investiţia se ridică la aproximativ 200.000 de lei, bani care provin atât de la bugetul local, cât şi de la sponsori, astfel că suntem bucuroși că am reușit să realizăm acest proiect”, ne-a declarat primarul. Tot din fonduri proprii, se va extinde un atelier de lucru din incinta Liceului Tehnologic „I.C. Brătianu“, iar valoarea investiției este de circa 100.000 de lei. Aici, elevii de la profilul tehnologic din clasele a X-a şi a XI-a vor face practică. Pentru a continua linia proiectelor finanțate cu bani de la bugetul local, edilul ne-a vorbit şi despre proiectul de bituminare a mai multor străzi, pe o lungime totală de opt kilometri, proiect ce va începe în această vară. Desigur, ritmul lucrărilor va depinde şi de câţi bani vor fi colectaţi din taxe şi impozite și în ce perioadă. Cu bani de la Uniunea Europeană de această dată, autorităţile locale de la Nicolae Bălcescu îşi doresc să asfalteze drumul care leagă localităţile Dorobanţu de Cuza Vodă. Este vorba de o investiţie ce urmează să fie realizată printr-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, în parteneriat cu administraţiile comunelor Tortoman şi Cuza Vodă. Pentru perioada următoare, Primăria Nicolae Bălcescu va depune spre finanţare un proiect ce presupune introducerea reţelei de canalizare în comună. Este nevoie de circa un milion şi jumătate de euro, iar edilul speră ca, din aceşti bani, să fie construită şi o staţie de epurare.

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top