Ştiri

Cei care vor realiza programe concrete pentru romi vor fi susţinuţi de ei în campanie!

Romii din Cernavodă se reorganizează

Partida Romilor, filiala Cernavodă, a avut, săptămâna trecută, o acţiune de masă, prima după reorganizarea petrecută, la nivel de conducere, în această vară. Convocată de preşedintele Vasile Săndulescu şi de prim-vicepreşedintele Aurel Panait, întrunirea a avut ca scop prezentarea către membrii comunităţii a proiectelor şi strategiilor avute în vedere de noii lideri locali. Cei aproximativ 500 de participanţi, mare parte dintre ei prezenţi pentru prima dată la o astfel de adunare, s-au arătat dornici, în ansamblu, de a pune umărul la realizarea obiectivelor avute în vedere de filiala locală a partidei, de organizaţia judeţeană şi de conducerea centrală, în frunte cu preşedintele formaţiunii, deputatul Nicolae Păun.

Un articol de Paul PÂRVU

Scopul convocării numeroşilor membri ai etniei rome, rezidenţi în oraşul Cernavodă, a fost tocmai acesta: începerea campaniei de implicare a romilor în acţiunile care vor să aibă ca finalitate ridicarea statutului social şi a nivelului de trai a acestor oameni, unii dintre ei (cum ar fi cei din celebrul cartier Columbia, sau din zona fostelor tabere ale muncitorilor de la Canal), trăind în nişte condiţii de ev mediu, fără apă potabilă, curent electric, mijloace de încălzire pe timpul iernii. Ca să nu mai vorbim de faptul că procentul celor care au un loc de muncă sau o altă posibilitate, legală!…, de a-şi  asigura traiul de zi cu zi, pentru ei şi numeroasele lor familii, cu foarte mulţi copii, este infim. În cadrul adunării, atât cei doi lideri locali, cât şi preşedintele organizaţiei judeţene, Mircea Alexandru, au subliniat importanţa unităţii membrilor comunităţii, mai ales în perspectiva apropiatei campanii electorale, considerată decisivă pentru mersul lucrurilor în ceea ce-i priveşte, nu numai în următorii patru ani, ci chiar şi pe termen mai lung.

Dorinţa liderilor este ca aceşti comunitari să conştientizeze că numai uniţi pot deveni o forţă, la nivel local, putând determina, prin consilierii proprii sau prin candidaţii altor partide, pe care i-ar putea sprijinii, în grup, luarea unor măsuri concrete şi stabilirea unor politici coerente de îmbunătăţire a situaţiei lor. Acesta a fost şi motivul pentru care romii au invitat la întrunire reprezentanţii tuturor formaţiunilor politice. Din păcate, lucru simptomatic, doar… unul dintre aceştia a considerat că merită şi este de demnitatea lui să participe: reprezentantul PDL, Marian Sava, care şi-a şi anunţat obiectivele în privinţa nevoilor acestei comunităţi, în perspectiva candidaturii sale, dată ca sigură, pentru postul de primar al oraşului Cernavodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top