Politic

Ce spune deputatul Lungoci despre legea pensiilor speciale, „prinsă” între Curtea Constituțională și PNRR

Deputatul social-democrat Lucian Lungoci a vorbit despre legea pensiilor speciale, în cadrul emisiunii „Aministrație și politică” de la Antena 3 Constanța.

Discuția a plecat de la termenul 2 august, dată la care Curtea Constituțională ar trebui să se pronunțe cu privire la posibilele aspecte de neconstituționalitate din legea pensiilor speciale. Acest termen, spune Lungoci, este foarte important, pentru că România trebuie să termine această lege până la începutul lunii septembrie, aceasta fiind o condiționare a PNRR.

„Ne-am fi dorit cu toţii să anulăm aceste pensii speciale de mâine, aceste inechităţi între salariaţii obişnuiţi, care contribuie la sistemul de pensii şi au o pensie mică şi anumite categorii de <speciali>, care în baza unor legi date tot de noi, de conducătorii noştri, ies la pensie cu pensii speciale. Ne-am fi dorit cu toţii să ştergem cu buretele tot şi să revenim la zero. Trebuie însă să înțelegem că nu se poate face acest lucru”, a declarat deputatul constănțean.

Lungoci spune că de aceea s-a găsit „o variantă care să impace toate părțile”, Comisia Europeană, Banca Mondială și beneficiarii actuali ai acestor pensii.

„Sper ca decizia Curții să vină cât mai repede, pentru că dacă vor fi motive de neconsituționalitate, Parlamentul să aibă timp să le îndrepte și să voteze un alt proiect de lege, căci acest lucru este un jalon în PNRR, de care este condiționată treapta trei de plată.

Nu cred că o instituție a statului român foarte importantă, Curtea Constituțională, va prelungi aceste termene de a lua o decizie astfel încât să pună în pericol atragerea de bani din PNRR”, a concluzionat Lungoci.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top