Actualitate

Ce măsuri ia Primăria Isaccea în contextul epidemiei de coronavirus

Primăria orașului Isaccea, județul Tulcea, anunță o serie de măsuri în sprijinul cetățenilor și pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Urmare a instaurării stării de urgență:

Se prelungește primul termen de plată pentru impozitele și taxele locale datorate pentru anul 2020 până la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

– Începând cu data de 23 martie 2020 programul cu publicul la sediul Primăriei orașului Isaccea va fi de luni până vineri între orele 8.30-11.30 și 12.00-14.00.
– Serviciile prestate către cetățeni vor funcționa în sistem de ghișeu unic. Preluarea imaginii și a documentelor necesare pentru eliberarea cărții de identitate se va desfășura în zilele de marți și joi, în intervalul orar 8.30-11.30.

– Accesul cetățenilor spre biroul SPCLEP se va face pe un culoar marcat cu benzi separatoare.
– Audiențele conducerii Primăriei orașului în sediul administrativ se suspendă până la noi măsuri.

Slujbele religioase se efectuează doar în lăcaşurile de cult de către slujitorii bisericeşti/religioşi, FĂRĂ ACCESUL PUBLICULUI, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.
– Acte liturgice/religioase cu caracter privat sunt permise DOAR PENTRU BOTEZ, CUNUNII, ÎNMORMÂNTĂRI, la care pot participa maximum 8 persoane(inclusiv personalul clerical pentru botez, cununii și înmormântări, funcționarii primăriei pentru cununii), precum şi împărtăşirea credincioşilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora.

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea continuă difuzarea de emisiuni educaționale și în săptămâna 23-28 martie 2020, completând grila de programe cu emisiuni pentru elevii din învățământul primar. Emisiunile pot fi urmărite zilnic, de luni până sâmbătă, pe canalul online TL-viziunea elevilor/TLV, dezvoltat în cadrul proiectului ACCED, accesând link-ul: http://bit.ly/ACCEDyoutube.

– Primăria pune la dispoziția cetățenilor Declarații pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020. în format hârtie pentru cei interesați la ghișeul unic al Primăriei orașului Isaccea în intervalul orar 8.30-11.30, 12.00- 14.00

🔴Vă punem la dispoziție MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

🔴Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

🔴Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

🔴Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

🔴Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

🔴Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

Sfaturi transmise de reprezentanții Primăriei Isaccea:

🔹 Evitați contactul direct și protejați persoanele în vârstă și pe cele cu imunitatea scăzută!
🔹 Cei peste 65 de ani, cu imunitate scăzută și care au deja și alte afecțiuni sunt extrem de vulnerabili la infectarea cu noul coronavirus.
➡️ Aceste persoane au cea mai mare nevoie de protecție! Convingeți-le să rămână în casă;
➡️ Ajutați-le cu toate cumpărăturile și medicamentele de care au nevoie, dar feriți-vă să aveți un contact direct. Nu dați mâna, nu vă îmbrățișați, mențineți o distanță de cel puțin 1,5 metri;
➡️ Țineți permanent legătura cu cei în vârstă, dar reduceți la minimum numărul de vizite pentru că puteți fi purtător de COVID-19 fără să știți și fără să aveți simptome;
➡️ Nu vă expuneți bunicii și alți membri în vârstă ai familiei unui risc care le poate fi fatal!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top