Actualitate

Cătălin Ţibuleac: Podul peste Dunăre, vital pentru dezvoltarea turismului în judeţul Tulcea

Preşedintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Ţibuleac, consideră că podul peste Dunăre va contribui decisiv la dezvoltarea turismului în Deltă şi în restul judeţului Tulcea. În acelaşi timp, Ţibuleac consideră că este foarte important ca acest pod să fie legat de Tulcea şi Constanţa prin drumuri de mare vizeză.

Când discutăm despre turism, discutăm în primul rând de mobilitate şi acces pe o numită destinaţie turistică. Podurile, infrastructura rutieră, aeroporturile sunt elemente care definesc accesul pe o anumită zonă.

Evident că Podul de la Brăila reprezintă o placă turnantă pentru accesul dinspre partea de est a României și mai departe, cu acces spre anumite pieţe externe precum: Ucraina, Republica Moldova și Polonia. Din acest punct de vedere, podul va aduce un plus de acces şi mobilitate înspre şi dinspre Delta Dunării și restul României.

Evident că doar podul va fi ineficient dacă mai departe nu sunt continuate măsuri precum drumuri expres de la pod la Tulcea și mai departe spre Constanţa. După cum ştiţi, există un angajament civic luat de consiliile judeţene Tulcea și Constanţa, acord semnat cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la Ţara Mamă, prin care cele două părţi și-au asumat colaborarea şi cooperarea mult mai strânse și intensive, pentru a asigura inclusiv descărcarea dinspre pod către judeţul Constanţa şi mai departe spre autostrada Soarelui”, a declarat Cătălin Ţibuleac pentru ziarul Dezvăluiri.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna martie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord. 

Membrii asociației sunt: Consiliul Județean Tulcea; Primăria Municipiului Tulcea; Primăria Comunei Jurilovca, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţeană Tulcea, „Complex Delta” S.R.L; „Europolis” S.A. „Holbina – Trei Bibani” S.R.L.; „Navlomar Maritime” S.R.L., Complex Cormoran; Complex Egreta Hidroturism; Asociaţia Eco Delta Dunării, formată din: Complex Green Village; Green Delta Tour S.R.L.; Touring Delta S.R.L.; Ibis S.R.L.; Descoperă Delta Dunării S.R.L.; Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin; Eden Travel Partener SRL; Hotel Delta Est – Sulina; Asociația operatorilor din agricultura ecologică „Bio România” – filiala Tulcea.

To Top