În vara acestui an, un băiat de 14 ani (pe nume Keta) şi un militar s-au înecat pe plaja din Corbu, pentru că acolo nu există salvamari. Şi asta pentru că Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se încăpăţânează, de ani buni, să considere Plaja Corbu un loc sălbatic, cu toate că în realitate zona este frecventată vara de mii de turişti, care aleg Corbu în detrimentul staţiunilor, pentru că este un loc liniştit. Liniştit, dar fără salvamari, pentru că nefiind plaja lor, autorităţile locale nu au posibilitatea din punct de vedere legal să finanţeze un astfel de serviciu.
După tragicele accidente din această vară, primarul Marian Gălbinaşu a solicitat din nou autorităţilor responsabile, prin intermediul unui comunicat de presă, să dea plaja în administrarea Primăriei, pentru a se putea ocupa de serviciul de salvamar şi de curăţenie.
„Cerem în mod repetat, de aproximativ 7-8 ani, Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, inițierea unui proiect legislativ de a prelua în administrare plaja aferentă comunei Corbu. Această plajă este domeniul public al statului, administrat de către ARBDD, plajă pentru care se percepe o taxă de acces. Pentru a ne putea implica legal în ceea ce privește administrarea plajei respectiv-amplasarea toaletelor ecologice, amplasarea europubelelor de salubritate și a finanțării serviciului salvamar. Nu este singurul incident de acest fel petrecut pe plaja Corbu, lucru pentru care fac un apel public către toate instituțiile statului să se implice în rezolvarea acestei situații, întrucât legislativ, la acest moment, comuna Corbu nu poate rezolva această situație”,
În toamna acestui an, Primăria Corbu a trimis o nouă solicitare în acest sens Ministerului Mediului, arătând că prin Hotărârea de Guvern 1136 din 2007 „Autorităţile administraţiei publice locale pe a căror rază administrativ teritorială există plaje cu destinaţie turistică aflate pe teritoriul Mării Negre au obligaţia să înfiinţeze servicii de salvare acvatică-salvamar şi posturi de prim ajutor”, dar că se află în imposibilitatea legală de a finanţa acest serviciu, pentru că plaja nu le aparţine.
Ministerul Mediului a răspuns sec că plaja Corbu aparţine ARBDD şi a invitat Primăria să se adreseze acestei instituţii.
Ceea ce a şi făcut, invocând şi răspunsul primit de la Minister. În zadar însă, căci deşi a trecut mai bine de o lună de la această adresă, reprezentanţii ARBDD nu au catadicsit dea vreun răspuns.