Politic

Candidații Pro România au prezentat proiectul NIAGA. Zona Gării Constanța va fi transformată un important nod intermodal pentru transportul de călători

Mircea Titus Dobre, candidat pentru funcția de primar al Constanței și coordonator Pro România Constanța, împreună cu  Răzvan Filipescu, secretar general al filialei și candidat la președinția Consiliului Județean Constanța au vorbit, în cadrul obișnuitei conferințe de presă săptămânale, despre un nou proiect. Este vorba despre proiectul NIGA – nodul intermodal Gara Constanța – autogara Sud – aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Mircea Titus Dobre :

„Vă prezint unul dintre cele mai importante proiecte pe care noi le-am conceput pentru orașul nostru.
Până acum nu s-a realizat un lucru esențial pentru Constanța, deși este cel mai mare oraș de la malul Mării Negre: un nod intermodal pentru transportul de călători. Acest proiect de sistematizare și modernizare a orașului va plasa Constanța în topul destinațiilor turistice și de business, prin alinierea la cele mai înalte standarde.

Considerăm că orașul nostru are nevoie de o legătură eficientă, organizată și la standardele contemporane, cu servicii de Smart City, care să satisfacă cerințele constănțenilor și ale sutelor de mii de călători care ajung aici. Echipa PRO România Constanța propune un proiect integrat: un nod intermodal, în zona din fața actualei gări. Suprafața de teren necesară realizării proiectului este de 24 450 mp (din care 8.994 mp sunt spații publice). 

Nodul intermodal va face legătura între mai multe tipuri de transporturi de călători – rutiere, feroviare și aeriene, astfel:

  • transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori de pe raza județului Constanța
  • transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori în/din afara județului Constanța 
  • transporturile feroviare de călători 
  • transportul de călători către zona de Aeroport (rutier și/sau feroviar)

Am conceput acest proiect, astfel încât nodul intermodal să facă legătura între: Autogara CT BUS – Autogara pentru cursele în interiorul județului Constanța – Autogara pentru cursele în exteriorul județului Constanța – Gara Constanța.

Suprafața construită la Subsol se va întinde pe o suprafață de 24.450 mp și va fi destinată circulației auto. Suprafața construită la Parter va avea 7.351 mp; Suprafața construită la Etajul 1 va avea 1.720 mp.  În cadrul proiectului se vor regăsi: autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare (cu panouri informative smart), servicii publice de tip comercial – restaurant/terasă/bistro/florărie – parcare publică, spații pentru taxi, locuri de parcare publice subterane și spații verzi, amenajate.”

 

Răzvan Filipescu, Candidatul Pro România pentru CJC, a făcut și el un rezumat al săptămânii de campanie electorală, 7 – 11 septembrie. Acesta a vorbit despre așazisul “blat” al contracandidaților săi la nivelul județului Constanța și despre proasta gestionare a problemelor Constanței în ultimii opt ani:

„Proiectele noastre sunt muncite, aplicabile și finanțabile. Cum au reușit cei de la Tulcea să atragă fonduri europene, la fel și cei de la Galați și Buzău, doar la Constanța acest lucru nu s-a putut. Văd pe liste oameni care, în ultimii patru ani, nu au avut nicio inițiativă, în schimb vor din nou votul oamenilor”, a spus Răzvan Filipescu.

Tot Filipescu s-a arătat foarte îngrijorat, în calitate de părinte, în ceea ce privește începutul noului anu școlar. „Nu spune nimeni ce se va întâmpla a doua zi după alegeri. Cine va face dezinfecția la școlile din județ, imediat după alegeri, așa încât, copiii  să se întoarcă în siguranță în clase.”

Nu în ultimul rând, Răzvan Filipescu a abordat situația fermierilor constănțeni, care se află într-o situație extrem de critică deoarece nici până în acest moment nu au reușit să obțină suspendarea creditelor bancare la rate, asta în pofida faptului că au solicitat în nenumărate rânduri acest lucru atât guvernului cât și parlamentarilor de Constanța.

  • comandat de Partidul Pro România filiala Constanța
  • executat de Dezvăluiri.ro – portal: www.dezvaluri.ro
  • C.U.I mandatar 21200010

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top