Ştiri

Campania electorală, ultimul act

Gigi Chiru, aproape de oamenii obişnuiţi

Gigi Chiru, candidatul PD-L pentru Colegiul 6 la Camera Deputaţilor, pare că a fost cel mai harnic în campania electorală. Acesta a reuşit să câştige simpatia locuitorilor din Eforie, care s-au arătat interesaţi de programul de guvernare al democrat-liberalilor.

 Un articol de Andreea PAVEL

În ultimele două săptămâni, Gigi Chiru a făcut cam tot ce i-a stat în putinţă pentru a se apropia de electorat şi pentru a-i cunoaşte şi înţelege problemele. Spre exemplu, candidatul a vizitat Cartierul Sanatoriu Agigea, răspunzând astfel invitaţiei locuitorilor de aici. Alături de echipa democrat-liberală constănţeană, Gigi Chiru le-a arătat cetăţenilor din zonă cum pot obţine fonduri pentru reabilitarea clădirilor în care locuiesc. Problema anvelopării blocurilor, dar şi a consolidării acestora a fost semnalată de locuitorii de zonă de mai multe ori, dar nimeni nu a venit cu soluţii, oamenii obţinând doar promisiuni, deşi există facilităţi financiare. În cadrul seriei de întâlniri cu cetăţenii Colegiului 6, Gigi Chiru a vizitat familia Mihaelei Andronache, de 34 de ani, locuitor al comunei Cumpăna. Aceasta trăieşte împreună cu cei şapte copii ai săi într-o casă veche, neterminată, fără canalizare, aflată la periferia Cumpenei. Singurul venit al familiei îl reprezintă alocaţiile de stat ale copiilor. Impresionat de starea în care se află familia Andronache, democrat-liberalul Gigi Chiru i-a vizitat şi i-a ajutat pe copii cu obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi dulciuri. De asemenea, Chiru a făcut un apel către toţi oamenii cu posibilităţi materiale să ajute astfel de familii, gândindu-se totodată şi la o serie de iniţiative legislative care să vină în ajutorul acestor familii cu mai mulţi copii, familii aflate în dificultate.

Pe de altă parte, Gigi Chiru a vizitat şi localităţile Topraisar, Biruinţa şi Potârnichea unde a discutat cu locuitorii localităţilor despre posibilităţile de accesare a fondurilor europene în ceea ce priveşte problema infrastructurii. În cadrul întâlnirii cu primarul comunei Topraisar, Gigi Chiru a discutat soluţiile pentru racordarea la reţeaua de alimentare cu apă a cetăţenilor din localitatea Potârnichea. Aceştia nu beneficiază de apă potabilă curentă şi, din discuţiile anterioare avute, în special vara şi iarna sunt probleme grave în procurarea apei. Cea mai recentă intervenţie a lui Gigi Chiru în sprijinirea cetăţenilor nevoiaşi a fost deplasarea la domiciliul fetiţei Maria Cristina Maican, din satul Poiana, bolnavă de leucemie. Candidatul democrat-liberal i-a oferit o sumă de bani, o mică parte din fondurile necesare intervenţiei pe care aceasta trebuie să o efectueze la Torino. Deoarece fetiţa nu a fost găsită acasă fiind plecată la Mănăstirea Cocoş, în judeţul Tulcea, democrat-liberalii au făcut donaţia şi au hotărât să revină pentru a o încuraja personal pe Maria. Gigi Chiru a menţionat că nu doreşte ca gestul lui să fie interpretat ca fiind unul electoral, dat fiind faptul că satul Poiana nici măcar nu e arondat Colegiului 6, acolo unde democrat-liberalul candidează. Cu această ocazie, PD-L Constanţa a făcut un apel către toţi oamenii politici, candidaţi sau nu la o funcţie în Parlamentul României, indiferent de partidul politic din care fac parte, sfătuindu-i să urmeze exemplul pedelistului Gigi Chiru şi să ofere astfel o şansă la viaţă copiilor care suferă de boli grave, precum Maria.

Femeile puternice din spatele PSD 

Pe 21 noiembrie, la Teatrul de Stat Constanţa, Mariana Gâju, primarul localităţii Cumpăna şi Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a Partidului Social Democrat, a organizat o întâlnire cu reprezentantele PSD, alese în funcţia de primar, viceprimar, consilier judeţean, consilier municipal, consilier orăşenesc şi consilier local.

Invitate de onoare la acest eveniment au fost candidatele social-democrate la pentru Parlamentul României. Scopul întâlnirii l-a constituit prezentarea şi susţinerea candidatelor PSD şi a mesajului acestora către electorat.

Drept e că doamnele care candidează la Camera Deputaţilor au făcut furori şi au smuls ropote de aplauze din rândurile spectatorilor.

La eveniment, s-a evidenţiat prin atitudine şi discurs, Mărioara Cojoc, candidat pentru Camera Deputaţilor, la Colegiul 10. Modestă, dar în acelaşi timp puternică, pesedista a cucerit publicul majoritar feminin vorbind despre ambiţiile sale ca viitor deputat: „Aseară, după o altă zi istovitoare de campanie, eram epuizată. Doamna Gâju m-a luat de mână şi astfel am putut merge mai departe. Forţa femeilor social-democrate este incontestabilă. Spălăm pe jos acasă, avem grijă de familie, profesăm. Când suntem împreună nu contează cine suntem, contează doar să fim oameni. Aveţi încredere în femeia Cojoc Mărioara, pentru că vă voi reprezenta cu cinste şi demnitate!”.

Ce-i drept, PSD garantează pentru ea, vorba sloganului. Echipa social-democrată are numai cuvinte de laudă despre Cojoc: „Cojoc Mărioara este dincolo de orice înseamnă competiţie, fiind practic lipsită de contracandidaţi pe circumpscripţia ei. Bucurându-se de sprijinul total al echipei Radu Mazăre – Nicuşor Constantinescu, Cojoc Mărioara pleacă în Parlamentul României pentru a ne reprezenta interesele judeţului. Avem garanţia că va realiza tot ce-şi propune pentru că până acum cariera sa a fost încununată numai de victorii. Cojoc Mărioara este un fenomen şi pentru studenţii constănţeni pentru că în ciuda impresionantelor realizări pe care le-a dus la bun sfârşit, a rămas un om sociabil, extrem de deschis şi prietenos, apropiat de oameni. Cursurile prodecanului Cojoc Mărioara sunt o plăcere pentru tinerii studenţi deoarece relaţia elev – profesor, pe care a dezvoltat-o este una neconvenţională, plină de comunicare. Rezultatele sunt spectaculoase, studenţii învăţând din plăcere. Desfăşurându-şi activitatea în mediul academic constănţean lupta personală din Parlamentul României o va duce pentru obţinerea de condiţii mai bune de învăţământ pentru elevi şi studenţi, accesul acestora mai facil către surse de informare, cazarea studenţilor, burse majorate, în general, tot ce ţine de uşurarea procesului de pregătire al tinerei generaţii”.

Pe de altă parte, se pare că Mărioara Cojoc a cules şi încrederea electoratului. CV-ul acesteia şi-a adus cu siguranţă aportul. E de ajuns dacă menţionăm că Mărioara Cojoc  este decorată cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de ofiţer cu însemn pentru civili, pentru merite deosebite privind integrarea României în N.A.T.O. prin Decretul Nr. 968 din 29 noiembrie 2002, cu prilejul Zilei Naţionale a României, de Preşedintele României. Pe de altă parte, este membru în consiliile ştiinţifice Asociaţia Dobrogeană „Grigore Sălceanu”, a Deutssch-Rumänische Akademie, Internationales Forum Für Wissenschaften, Etnik, Theologie, Literatur und Kunst, Mainz şi a Clubului Istoricilor din România „Nicolae Iorga”, Academia Română.

Andrian Mihei nu se teme de eşec

Andrian Mihei, candidatul liberal pentru Camera Deputaţilor, la Colegiul 10 vorbeşte despre continuarea proiectelor pe care le-a început în mandatul trecut. Asta în cazul în care va obţine pentru a doua oară consecutiv un loc la Deputăţie.

Pe de altă parte, Mihei promite să demareze un proiect referitor la port. Acesta se vrea a cuprinde întreaga legislaţie în domeniul activităţii portuare, în zona navigaţiei. Andrian Mihei aruncă săgeata către inima electoratului promiţând că se va ocupa personal de un proiect referitor la un control amănunţit privind modul în care se cheltuiesc banii publici în administraţiile locale.

Candidatul liberal susţine că în cazul în care interesul comunităţii nu va coincide cu direcţiile de acţiune ale partidului, acesta este în stare să sacrifice pe cel din urmă, susţinând că întotdeauna va prefera să reprezinte nevoile comunităţii.
Andrian Mihei a declarat pentru presa constănţeană şi că zilnic se deplasează în zonele arondate colegiului în care candidează pentru că ar fi interesat de problemele cetăţenilor. În Constanţa, cartierele arondate sunt Port Constanţa, Centru I, Centru II, Peninsula, Tomis I, Badea Cârţan, Casa de Cultură. Liberalul se simte legat sentimental de zona în care a copilărit şi s-a format ca adult.
Mihei îi blamează pe cei care cerşesc voturi sub forma pomenilor electorale şi preferă să lase libertatea cetăţeanului de a alege omul, nu sacoşa.
Spre diferenţă de concurenta pesedistă de la Colegiu 10, Mărioara Cojoc, Andrian Mihei alege un altfel de modestie. Acesta spune că funcţia de parlamentar nu i-ar fi adus niciodată privilegii personale şi că pentru el, portiţele legislative care ar putea deschide drumul către astfel de oportunităţi sunt ferecate.

În încheiere, Andrian Mihei susţine că şi în cazul unui eşec, nu va renunţa la viaţa de politician, cu bune şi rele, şi nu face un capăt de ţară din posibilitatea de a nu fi pe placul electoratului. Consecvenţa este pusă înainte de toate pentru candidatul liberal, drept pentru care acesta promite că se va implica în continuare în proiecte destinate bunăstării cetăţenilor.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top