Comisia Europeană

Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice vă invită la o dezbatere publică

peter kovacs, legalizare homosexuali

Legalizarea concubinajului şi a relaţiilor homosexuale, o propunere legislativă trecută sub tăcere de senatorul Kovacspeter kovacs, legalizare homosexuali

Articolul 1 dispune următoarele: „Prezenta lege reglementează cadrul legal şi efectele juridice ale parteneriatului civil. Parteneriatul civil este un contract încheiat între două persoane, de sex diferit sau de acelaşi sex, care convieţuiesc în baza respectului şi sprijinului reciproc, a afecţiunii şi egalităţii în drepturi”.

Practic, propunerea legislativă iniţiată de senatorul Kovacs are ca scop legalizarea concubinajului. Pe de altă parte, dacă această propunere va fi aprobată, va reprezenta primul pas în demersul oficializării relaţiilor homosexuale. 

 

Deşi prevederile contractului sunt foarte asemănătoare cu cele ale căsătoriei civile, parteneriatul civil are un statut oarecum inferior căsniciei, conform Articolului 23:

„Parteneriatul civil încetează în următoarele condiţii: a) când intervine căsătoria, fie între aceştia, fie a oricăruia dintre parteneri, cu o terţă persoană”.

Lucrul dubios în demersul senatorului maghiar este că, deşi propunerea legislativă a fost supusă analizei de aproape jumătate de an, până acum nu a existat nici o dezbatere publică pe această temă, aşa cum s-ar cuveni într-un regim democratic. Dată fiind trecerea sub tăcere a acestei iniţiative, Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice, editor al ziarului DEZVĂLUIRI, iniţiază o dezbatere publică pe acest subiect. Cetăţenii care doresc să îşi exprime punctul de vedere cu privire la această propunere legislativă, sunt invitaţi să trimită un e-mail la adresa [email protected], sau să posteze un comentariu la secţiunea „Problema ta îşi găseşte rezolvarea aici!”, de pe pagina online a ziarului, www.dezvaluiri.ro.

Deşi nu cunoştea propunerea senatorului Kovacs, BOR se opune parteneriatului civil

Pe această temă, reporterii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica. Acesta, deşi nu ştia despre cea mai recentă propunere legislativă privind parteneriatul civil, ne-a declarat că poziţia Bisericii Ortodoxe Române în astfel de situaţii este deja cunoscută: “Legalizarea concubinajului este un lucru revoltător, iar Biserica este împotriva unei astfel de iniţiative. Parteneriatul civil se situează în contradicţie cu moralitatea poporului român şi a familiei tradiţionale. Oricum, este o chestiune de ani de zile şi nu cred că va fi pusă în aplicare. Îmi amintesc de o propunere similară a deputatului Nicolaie Păun, care, dându-şi seama că o astfel de iniţiativă nu va fi pe placul românilor, s-a răzgândit. Nu ştiu despre ultima propunere, dar ştiu că orice lege se votează în plen”.

RBS, implicata in finantarea organizatiei teroriste Hamas

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top