Actualitate

Calendarul competițiilor sportive ale CSM Constanța pentru prima săptămână a lunii martie 2024

Calendarul competițiilor sportive ale CSM Constanța

O nouă săptămână plină, cu meciuri importante, urmează pentru echipele CSM Constanța de volei, baschet, handbal, rugby și tenis de masă în ligile naționale, Divizia A. La fel și în competițiile de tineret, cadeți și speranțe așa cum arată și calendarul competițiilor sportive ale CSM Constanța pentru prima săptămână a lunii martie 2024.

Atleții reprezintă CSM Constanța la Campionatele Naționale de Masters, luptătorii își măsoară forțele cu adversarii din țară la un memorial, iar șahiștii participă la Campionatele Naționale de la Eforie Nord.

Calendarul competițiilor sportive ale CSM Constanța

La handbal seniori, după duelul de miercuri cu Dinamo București, din EHF European League, CSM Constanța joacă un alt meci cu miză în Sala Sporturilor! Derby-ul etapei a XIX-a a Ligii Zimbrilor, contra lui Minaur Baia Mare, este o veritabilă finală pentru argintul acestei ediții de campionat.

Cele două echipe sunt separate acum de numai două puncte în clasament, dar băieții noștri mai au de jucat restanța cu Steaua. Victoria i-ar face aproape vicecampioni pe jucătorii antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu, care cheamă constănțenii la sală pentru a-i susține la acest important meci.

Sâmbătă, 2 martie, de la ora 17.30, la Sala Sporturilor! Meciul va fi în direct la Pro Arena HD, pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV.

Handbal seniori

CSM Constanța Tineret joacă în deschiderea meciului de handbal seniori, la Sala Sporturilor, în compania echipei CSM Vaslui. Partida contează pentru etapa a XI-a a Campionatului Național de Tineret – Seria B. Băieții antrenați de Enis Murtaza vor cea de-a șasea victorie din acest sezon. Sâmbătă, 2 martie, de la ora 14.30, la Sala Sporturilor!

Liderul neînvins al Ligii Naționale de Baschet Feminin Getica ‘95, CSM Constanța încheie sezonul regulat pe terenul campioanei Sepsi Sfântu Gheorghe.

După ce le-au învins pe covăsnence la Constanța, provocându-le primul eșec intern după aproape 40 de meciuri, senioarele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămârgeanu merg la victorie și în Sepsi Arena! CSM Constanța luptă pentru cel de-al 14-lea succes stagional în fieful echipei care a dominat ultimele 7 sezoane ale ligii de baschet feminin.

Joi, 29 februarie, de la ora 19.00! Meciul va fi LIVE pe FRB TV, pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV și pe youtube-ul FRB TV.

Baschet

 CSM Constanța primește vizita campioanei U-BT Cluj Napoca, singura echipă neînvinsă în actualul sezon al Ligii Naționali de Baschet Masculin pentru seniori Getica ’95! Meciul din Grupa 1-10 are o favorită certă, dar băieții antrenați de Dan Fleșeriu și Valentin Boian sunt hotărâți să dea totul pe teren contra campionilor României.

Baschetbaliștii CSM Constanța încheie maratonul sportiv de sâmbătă, din Sala Sporturilor, unde mizează pe tribune pline! CSM Constanța – U-BT Cluj Napoca se joacă de la ora 20.30 și va fi LIVE pe FRB TV, pe aplicația CSM Constanța (Google App & App Store), pe site-ul www.csmconstanta.ro la secțiunea LIVE TV.

Tenis de masă

După ce au jucat, la Izvorani, returul Diviziei A în Campionatul Național de Tenis de Masă pe Echipe, fetele CSM Constanța se pregătesc pentru un meci istoric!

CSM Constanța joacă prima manșă din Semifinalele ETTU Europe Cup pe terenul echipei spaniole Museo de la Almendra Francisco Morales, în localitatea Priego de Cordoba.

Elena Zaharia, Alina Mușat, Bianca Mei-Roșu și celelalte jucătoare constănțene care vor intra în lotul pentru Spania vor înfrunta o echipă valoroasă, care a reușit să elimine un adversar venit din Champions League, UCAM Cartagena.

Prima confruntare are loc luni, 4 martie, de la ora 12.00 (locală), iar returul la Constanța, pe 17 martie, de la ora 15.00. Staff-ul echipei constănțene este alcătuit din antrenorii Viorel Filimon și Anamaria Sebe, și psihologul Mioara Șincan.

Șah

Șahiștii CSM Constanța participă la Campionatele Naționale de Șah – Open, Senioare și Amatori, în perioada 23 februarie – 2 martie, la Eforie Nord. Competiția reunește 154 de jucători, dintre care 8 mari maeștri, 7 maeștri internaționali și 21 de maeștri FIDE, printre care și Henry Tudor.

Vicecampion european de juniori, sportivul constănțean, în vârstă de 13 ani, va lua startul în competiția Open. CSM Constanța este reprezentat de alți 16 tineri șahiști în competiția de amatori, rezervată jucătorilor cu ELO mai mic de 2200 și care nu sunt maeștri.

Atletism

Întrecerile Campionatelor Mondiale de atletism în sală se vor desfășura în perioada 1-3 martie la Glasgow. Din echipa României face parte și Petronela Simiuc Burr de la CSM Constanța, care va concura în proba de 1500 de metri (antrenor Valentin Anghel). Pentru atleta constănțeană, cel mai bun rezultat al sezonului (indoor) este 4:14.91 minute, care figurează și ca record personal. Performanța a fost obținută în urmă cu trei săptămâni, pe 7 februarie la un concurs desfășurat la Valencia.

Tot în weekend și în aceeași sală se vor disputa Campionatele Naționale de Masters. Trebuie remarcată participarea sportivei CSM Constanța Coculeana Oltean, care la 67 de ani va lua startul în probele de 60m, greutate, 400m. Un adevărat exemplu de abnegație, dorință de a face sport, dovadă că vârsta este doar o cifră!    

Volei

Derby-ul grupeide volei cadete între primele două clasate, cu victorii pe linie poate însemna continuarea seriei de invincibilitate pentru tinerele voleibaliste antrenate de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu. CSM Constanța și Bega Timișoara se vor afla de o parte și de cealaltă a fileului, vineri 1 martie, de la ora 13, în Sala Tomis.

Etapa a 20-a din Divizia A1 de volei feminin senioare aduce pentru formația antrenată de Florin Voinea și Radu Began o partidă dificilă în deplasare pe terenul echipei CSO Voluntari. Formația constănțeană își dorește să realizeze surpriza, meciul fiind programat sâmbătă, 2 martie, de la ora 17.

Turneul de volei cu numărul 4 în competiția speranțelor U15 se va disputa în weekend la Tulcea, iar voleibalistele CSM Constanța conduse de pe banca tehnică de Vanesa Deșliu și Bianca Cojocaru se gândesc doar la victorii în meciurile cu CSS1 Constanța (sâmbătă, 2 martie – ora 11,30), CS Năvodari (sâmbătă, 2 martie – ora 17), și CSS Tulcea (duminică, 3 martie – ora 11). CSM Constanța este pe primul loc în grupă cu 26 de puncte, având 9 victorii din tot atâtea meciuri jucate.

Rugby

Etapa a 3-a din Campionatul Național U20 aduce tinerilor rugbyști de la CSM Constanța o partidă dificilă în deplasare cu LPS Suceava. După ce duminică a dispus clar la Mangalia de Politehnica Iași cu 52-0, echipa antrenată de Marius Codea și Claudiu Trandafir are în plan o nouă victorie pentru a-și respecta statutul de campioană en-titre. Partida se va juca sâmbătă, 2 martie, de la ora 11 pe Stadionul Unirea din Suceava.

Lupte

Întrecerile „Memorialului Gheorghe Voicu” la lupte se vor desfășura la Brașov pe 1 și 2 martie. CSM Constanța va participa cu o echipă de perspectivă formată din 6 copii și 1 cadet pregătită de antrenorul Gheorghe Grigore. Sportivii participanți sunt: Patrik Cerguta, Mădălin Cnej, Mihail Dănilă, David Macinoi, Alexandru Dănilă, Cristian Cojocaru și Eduard Gheorghe (cadet). Competiția este programată în Sala Colegiului Tehnic de Transporturi din Brașov.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top