COMUNICATE

Calapod a jefuit Primăria Năvodari pentru terenul de la Hanul Piraților

Tudorel Calapod a îmbogatit SIF Muntenia cu aproape doua milioane de euro, dupa ce a vândut catre Hanul Piratilor SA terenul de sub camping prin negociere directa, cu mult sub valoarea recomandata de consilierii locali. Dupa ce s-au vazut stapâni pe situatie, factorii de decizie de la SIF Muntenia au renuntat la planul aruncat ca praful în ochi de a investi doua milioane de euro si au vândut pachetul de actiuni pentru patru milioane de euro. Numele noului proprietar al campingului nu a fost înca facut public, motiv pentru care la bursa zvonurilor au început sa fie acreditate cele mai nastrusnice ipoteze. De asemenea, s-a lansat si ideea unei întâlniri de taina dintre consilierul local Adrian Tudora si un fost colonel de Securitate interesat de bunul mers al afacerii.

Un articol de Adrian CÂRLESCU

Oricare ar fi ipotezele si presupozitiile din acest caz, cert este faptul ca primarul democrat al orasului Navodari a pus pe tava SIF-ului terenul de sub Hanul Piratilor si nu tocmai în conditii onorabile. Campingul a apartinut pâna în anul 2003 omului de afaceri Adrian Vlad, cel care, neoficial, s-ar parea ca a investit 100.000 de euro în campania electorala a lui Tudorel Calapod. Afaceristul, care este si consilier local la Navodari, avea un contract de concesiune cu Primaria, pentru o suprafata de 6 hectare. În 2003, el s-a retras din afacere, vânzând pachetul majoritar de actiuni catre mai multe persoane juridice. Astfel a ajuns la Hanul Piratilor SA sa fie actionar majoritar SIF Muntenia, cu o cota de participatie la capitalul social de 84,4%. În anul 2005, dupa ce Calapod trecuse cu bine de inundatii si renuntase la gândul sinucigas de a-si da demisia, SC Hanul Piratilor a formulat o cerere de achizitionare a terenului concesionat, mai ales ca investitiile prevazute în contract fusesera realizate integral de catre Adrian Vlad. Primarul a facut o informare în plenul Consiliului Local, anuntându-si intentia de a încheia un contract de vânzare-cumparare la pretul de 25 de euro plus TVA pe metru patrat. La asemenea vorbe de duh, consilierii l-au mandatat pe primar sa negocieze contractul, fara ca cineva sa bage de seama ca suma la care se angajase Calapod nu fusese mentionata în scris, pe proiectul de hotarâre. În aceste conditii, o comisie a Primariei, condusa de Tudorel Calapod si de sefa de la urbanism, nora afaceristului Sima, a batut palma cu SIF Muntenia pentru 12,5 euro plus TVA pe metru patrat. Basca, aceeasi comisie înstraina si o diferenta de un hectar si 3.000 de metri patrati, care a reiesit în plus fata de concesiunea lui Vlad, din masuratori. La mai putin de un an de la marele tun imobiliar, prin care au luat 7,3 hectare pe malul marii la un pret mai mic decât la Ciorogârla, eminentele de la SIF Muntenia au renuntat la anuntatele planuri de investitii si au înstrainat terenul pentru patru milioane de euro. În total, pe ei afacerea îi costase 2,1 milioane de euro.  Surse din Consiliul Local Navodari acrediteaza ideea ca Adrian Tudora, consilierul care se ocupa de negocierile si aranjamentele grupului lui Calapod, ar fi facut în toiul afacerii un drum la Magura de Brasov, unde întâmplarea face sa se fi aflat si un fost colonel de Securitate interesat de poveste. Identitatea cumparatorului nu a fost înca facuta publica, însa este cunoscut faptul ca unul din pretendentii pachetului de actiuni de la Hanul Piratilor a fost Gigi Becali. În ciuda bunelor sale relatii cu Stere Sponte, omul care hotarâste chestiunile esentiale în Primaria Navodari, Gigi a ramas cu buza umflata. Cartile erau deja facute!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top