Actualitate

Burse, excursii și tabere gratuite pentru elevii comunei Saraiu

Elevii din comuna Saraiu (județul Constanța) sunt în această vară în centrul atenției administrației publice locale. Dorinela Irimia, primarul comunei, spune că singura răsplată din partea lor trebuie să fie rezultatele școlare.

În primul rând, veștile bune pentru elevi încep cu anunțul făcut de edil, conform căruia, în cel mai recent proiect de hotărâre aprobat în ședința de Consiliu Local s-a decis că toți elevii școlii din localitate vor primi burse de studiu. Singura condiție este ca mediile să fie mai mari de nota 7. În funcție de posibilitățile bugetului local, valoarea burselor ar putea fi majorată periodic, spune primarul.

Bursa socială are o valoare de 60 de lei/lună, cea de studiu este de 70 lei/lună, iar bursa de merit are o valoare de 80 de lei/lună. Dorinela Irimia dorește să-i ajute și pe tinerii din comună care doresc să urmeze o facultate.

„În calitate de primar, doresc inițierea altui proiect de hotărâre prin care să acordăm burse copiilor din comună să meargă la facultate. Toți studenții cu medii mai mari de 7.00 vor fi recompensați în fiecare semestru. Sperăm ca, prin intermediul burselor, să-i stimuleze să înveţe şi mai mult. În funcţie de posibilitățile bugetului local, valoarea burselor va fi majorată periodic. Proiecte privind susţinerea educaţiei îi vizează şi pe elevii de gimnaziu. Pentru a stimula competiţia în rândul elevilor din comună, în calitate de primar voi pregăti un concurs de matematică în care să fie antrenaţi elevi din mai multe comune, cei mai buni urmând a fi premiaţi din fondurile bugetului local“, afirmă Dorinela Irimia. 

Primăria Saraiu împreună cu Consiliului local Saraiu și în parteneriat cu Aqua Magic a oferit elevilor Școlii Generale „Nicolae Maraloi” Saraiu o zi de neuitat la parcul acvatic din stațiunea Mamaia. Toți copiii care au dorit, au beneficiat gratuit de această excursie și de bucuriile pe care parcul le oferă.

Nu în ultimul rând, Dorinela Irimia a anunțat că se va organiza și o tabără gratuită la Azuga, Cheile Cetății din Râșnov, Brașov și Sinaia pentru elevii din Comuna Saraiu. Plecarea va fi în data de 9 august 2020, iar sosirea pe 14 august 2020 . „Tabăra este gratuită , urmând , ca rezultatele voastre la învățătură să ne răsplătească”, mai spune primarul comunei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top