Politic

Bogdan Huțucă: Aderarea la NATO și UE reprezintă cele mai importante momente din istoria României, de după căderea comunismului

Deputatul Bogdan Huțucă marchează anul în care celebrăm 15 ani de când am aderat la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007 și menționează că aderarea la NATO și UE reprezintă cele mai importante momente din istoria României, de după căderea comunismului. 
„Românii pot astăzi călători și munci în orice țară din Uniunea Europeană, drepturi la care nici măcar nu puteam visa în urmă cu 30 de ani, atunci când cozile la ambasade, pentru viză, se întindeau pe zeci, uneori sute de metri.
În urmă cu câteva momente am ascultat cu emoție discursul lui Jean-Yves Le Drian, ministrul francez pentru Afaceri Externe, care a ținut în Parlament un discurs cu ocazia ședinței solemne care marchează acest moment istoric.
Mă bucur că în ultimii ani am reușit împreună să obținem atât de multe lucruri bune pentru noi. Putem spune deja că lăsăm moștenire copiilor noștri o țară mai liberă, mai prosperă și mai sigură decât țara în care am copilărit noi.
Cu toate acestea, mai avem de făcut încă mulți pași până când majoritatea românilor să se bucure de un nivel de trai și de siguranță economică. Creșterile de prețuri la energie din aceste zile ne-au demonstrat tuturor că încă suntem vulnerabili și că mai avem încă foarte mult de muncit.
Am încredere în potențialul nostru și în forța noastră creatorare.
În această zi, sunt deopotrivă mândru dar și mâhnit. Mândru pentru că am realizat atât de multe într-un timp atât de scurt, mâhnit pentru că am fi putut realiza mult mai mult.
La mulți ani români! Mândri în Europa”, a transmis Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top