Politic

Bogdan Bola vrea să meargă în instanță pentru drepturile românilor deportați

În opinia deputatului Forța Dreptei de Constanța, Bogdan Bola, actualii guvernanți nu și-ar fi dorit, în niciun moment al acestui an, ca sumele datorate românilor în baza Legii 154/2021 să fie plătite. Mai jos deputatul Bola prezintă dovezile pe care le-a adunat în acest sens:

„În filmarea făcută în timpul ședinței Comisiei de buget – finanțe, în momentul votului pentru amendamentul meu în care solicitam ca plata către cei peste 20.000 de constănțeni și sute de mii de români să se facă începând cu 01.01.2023, reprezentanții Ministerului de Finanțe se opun, spunând clar că nu au banii necesari pentru plata acestor indemnizații.

Deci cu toate că legea era în vigoare și ar fi trebuit din timp să calculeze impactul bugetar, așa cum era firesc din partea Ministerului, acest lucru nu s-a întâmplat. Aceasta ne arată o premeditare evidentă și de rea credință din partea Statului de a nu respecta dispoziția din LEGE. Și atunci, totuși, de ce au mai fost emise acele hotărâri din partea Caselor de Pensii?

Cu toate că majoritatea hotărârilor dădeau ca termen de plată, către urmașii persecutaților potrivit legii 154, data de 01.01.2023, au existat și cazuri în care s-au grăbit cu amânarea acestui termen și nu au fost atenți.

În primul comentariu de mai jos, puteți vedea în acea poză o hotărâre a Casei Județene de Pensii Constanța, din data de 13.12.2022, în care se spune clar că termenul de plată a indemnizației de urmaș este 2024.

Cum a fost însă posibil acest lucru dacă noi, Parlamentul României, am votat amendamentul abia pe data de 14 decembrie, adică o zi DUPĂ ce Casa de Pensii începuse deja să emită hotărâri cu data de 2024? De unde ar fi putut să știe instituțiile Statului că votul va fi împotriva amendamentului meu?

E simplu: cu o majoritate liniștitoare PSD – PNL – UDMR, ordinul pe unitate se dăduse deja, știindu-se că vor vota împotriva solicitării mele ca plata către urmașii persecutaților să se facă începând cu 2023. O șaradă ieftină, în încercarea de a manipula, în continuare, poporul român…”.

Ce este de făcut în continuare? După părerea deputatului Bogdan Bola ar fi atacarea în instanță, în procese colective. În acest sens săptămâna aceasta se va întâlni la Parlament cu avocați cu care să stabilească o strategie coerentă și în interesul cetățeanului, pentru ca drepturile urmașilor celor deportați să fie respectate!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top