Politic

Bogdan Bola: TVR și radioul public, instituții media părtinitoare

Deputatul liberal Bogdan Bola a anunțat pe pagina de Facebook că rapoartele de activitate pentru anii 2017, 2018 și 2019 ale Societății Române de Televiziune și Societății Române de Radiodifuziune au primit aviz negativ de la Comisiile parlamentare pentru cultură. Deputatul constănțean consideră că Atât TVR cât și Radioul Public au acționat în ultimii ani ca instituții media părtinitoare, iar scopul conducerii nu a fost acela de a informa românii, ci de a-i manipula.

Bola anunță că în următoarele 60 de zile va fi instalată o conducere interimară, iar în acest timp va fi votată legea care prevede ca funcția de președinte-director general să fie separată în două, rezultând în final câte două funcții de conducere cu atribuții separate (președinte al Consiliului de Administrație și Directorul General) la nivelul fiecărei instituții media publice.

„Nu dorim să înlocuim oamenii PSD-ului cu oamenii coaliției de guvernare. Politica noastră este să aducem persoane capabile, credibile și cu experiență în zona mass-media, care să reușească să readucă cele două instituții în preferințele românilor. Acest lucru se poate face doar dacă televiziunea și radioul public vor fi lăsate să lucreze liber”, a mai precizat Bogdan Bola.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top