Actualitate

Au început lucrările la Centrul Social de zi din Enisala, comuna Sarichioi

Luna martie a debutat în comuna Sarichioi cu începerea lucrărilor la proiectul „Înființare centru social de zi – Enisala”.

Conform primarului Vitali Finoghen, „Înființare centru social de zi – Enisala”, este un proiect demarat ca documentație în anul 2018, care a primit finanțare europeană nerambursabilă prin AFIR. Contractul de finanțare a fost semnat la sfârșitul anului 2019 și are valoarea de 412.799 de lei și o perioadă de execuție de 36 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Centrul este o clădire tip parter și va cuprinde cabinet de consultații, sală de tratament, sală așteptare pacienți, grupuri sanitare, depozit medicamente, birouri”, explică primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghen.

Comuna Sarichioi mai are un proiect de viitor, aflat pe agenda administrației publice: „Activități integrate pentru comunitatea rurală marginalizată din Comuna Sarichioi”. El este depus pentru finanțare prin Programul Operațional Capital Uman, în asociere cu GAL Valea Teliței.

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității vieții pentru minim 250 persoane din comună, persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială sau se confruntă cu o situație materială severă sau trăiesc în gospodării, cu o intensitate extrem de redusă a muncii(126 adulți, 124 vârstnici).

Proiectul își propune oferirea de servicii socio-medicale după cum urmează:

  • Servicii de informare și consiliere profesională și psihologică;
  • Servicii de redirecționare către programe de calificare și antreprenoriat;
  • Înscriere la cursuri pentru obținerea unei calificări solicitate pe piața muncii-cu certificat de calificare ANC (min 70 persoane-10 din ele vor primi granturi);
  • Organizare de târg de promovare a afacerilor;
  • Măsuri de combatere a discriminării de vârstă, excluziunea socială: realizare de activități menite să implice activ în viața societății persoanele trecute de 65 ani: tradiții și obiceiuri locale, rețete gastronomice, cântec, dans și port popular;
  • Măsuri de îmbunătățire a condițiilor de locuit: acordare de pachete de susținere a igienei în locuință: aspirator, mături, găleată cu mop și de susținere a igienei personale: pastă dinți, periuță, săpun, gel dus, bureți baie, șervețele umede.

Proiectul mai cuprinde și dotarea centrului social de zi cu echipamente IT, dotare centru medical cu echipamente medicale și mobilier medical și achiziția unui microbuz care să susțină activitatea centrului. Valoarea proiectului este aprox. 1 milion de euro.

Sunt proiecte DEMARATE în anii trecuți(2016-2020) ca documentație și care în acest moment sunt în diverse stadii de implementare, atât la nivel birocratic, cât și la nivel de lucrări propriu zise. Am menționat de fiecare dată stadiul în care se află fiecare proiect, dacă este FINANȚAT sau PROPUS și am atașat DOVEZI.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top