Fără categorie

Articol – Comisia pentru pețiții abordează problemele cetățenilor europeni

Articol - Comisia pentru pețiții abordează problemele cetățenilor europeni

Articol - Comisia pentru pețiții abordează problemele cetățenilor europeni Criza financiară și economică reprezintă o presiune în plus asupra întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), datorită scăderii cererii și procedurilor necinstite de obținere a fondurilor, dar și asupra angajaților, prin creșterea șomajului. Luni, 21 noiembrie, doi europeni și-au prezentat plângerile în cadrul comisiei pentru petiții de la Parlamentul European. Cei doi au adus în centrul atenției dificultățile întâmpinate de IMM-uri și concedierile colective.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 – PE

Criza financiară și economică reprezintă o presiune în plus asupra întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), datorită scăderii cererii și procedurilor necinstite de obținere a fondurilor, dar și asupra angajaților, prin creșterea șomajului. Luni, 21 noiembrie, doi europeni și-au prezentat plângerile în cadrul comisiei pentru petiții de la Parlamentul European. Cei doi au adus în centrul atenției dificultățile întâmpinate de IMM-uri și concedierile colective.

Doamna Izabella Mészárosné Györvári din Ungaria, în numele Uniunii pentru Protecția Intereselor Companiilor, a ridicat problema discriminării împotriva întreprinderilor mici prin comparație cu multinaționalele. Conform dumneaei, multe IMM-uri, neputând obține fondurile necesare, ajung în pragul falimentului.

„Dorim să atragem atenția asupra problemelor întreprinderilor mici. Cred că o modalitate de a ieși din criză este consolidarea productivității IMM-urilor, care aduc o valoare adăugată pentru munca manuală și muncitorii calificați“, a spus doamna Izabella Mészárosné Györvári. Dumneaei mai propune și sancționarea comportamentului necinstit față de consumator.

Domnul Gino Trevisanato din Italia dorește clarificarea drepturilor (după 15 ani de căutare a unui remediu) pe care le avea în momentul în care și-a pierdut locul de muncă în cadrul unei concedieri colective. „Când am fost concediat, nu era criză, ca acum. Dar directiva [98/59/CE privind concedierile colective, n. r.] a fost adoptată datorită impactului economic al acestui tip de concedieri în fiecare stat membru“, a explicat dumnealui în reuniunea de la comisia pentru petiții.

Petițiile

Orice cetăţean al Uniunii Europene sau rezident al unui stat membru are dreptul, în mod individual sau în asociere cu alte persoane, să adreseze petiţii Parlamentului European în legătură cu un subiect care face parte din domeniile de activitate ale Uniunii Europene şi care îl priveşte în mod direct.

Comisia pentru petiții de la Parlamentul European cooperează cu autorităţile naţionale sau locale din statele membre în aplicarea dreptului european în domenii precum mediul înconjurător, afacerile sociale, libertatea de circulație etc.

Comisia nu este legislativă, ci face investigații. Încearcă să găsească remedii nejuridice și organizează vizite de lucru. Comisia prezintă rapoarte în plen Parlamentului European.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top