Opinii

Aproape 30.000 de tone de piatră pentru infrastructura din comuna Nicolae Bălcescu

Deşi suntem în plină criză economică, sau cel puţin aşa este prezentată situaţia de mai marii ţării, în comuna Nicolae Bălcescu proiectele se derulează fără a fi însă resimţite eventualele probleme financiare. Ori, optimiştii Viorel Bălan, primarul comunei şi Nicolae Ciocănete, viceprimarul, refuză să se plângă de lipsurile economice ale administraţiei locale, încercând să rezolve situaţia prin mijloace de autofinanţare. Astfel se face că proiectul care priveşte iluminatul public a fost finalizat recent, iar pentru anul imediat următor se preconizează şi pietruirea totală a străzilor interioare comunei.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Norocul edilului şi al echipei sale a fost că au reuşit rezilierea vechiului contract cu firma care exploatează cariera de piatră din localitate, altminteri până în 2011 pe străzile din Nicolae Bălcescu n-ar fi ajuns nici măcar o pietricică şi asta din cauză că Paul Mocanu, fostul primar, a avut grijă să ia toate cele câteva tone prevăzute în contract, până în 2011 inclusiv. Aşa se face că acum cele aproape 30.000 tone de care beneficiază anual comuna Nicolae Bălcescu vor ajunge pe străzile interioare.

Locuri de muncă şi proiecte finalizate

Edilul Viorel Bălan a mai vorbit presei constănţene şi despre posibilitatea construirii unei şosele de centură care ar avea drept scop ocolirea localităţii, în vederea protejării caselor situate pe străzile ce duc la carieră. Tot traficul greu trebuie preluat de o altă posibilitate de traseu, pentru ca pereţii locuinţelor oamenilor să nu mai fie fisuraţi în timpul traseului.

Viorel Bălan şi Nicolae Ciocănete s-au gândit şi la problema şomajului din ultima vreme, drept pentru care a vorbit despre o posibilă atenuare a situaţiei prin construirea unei staţii de asfalt în satul Dorobanţu. Acest proiect ar putea oferi locuri de muncă pentru cei care sunt specializaţi în pază şi protecţie, pentru electricieni, şoferi, sau macaragii. Conform spuselor primarului staţia va fi aproape gata în maximum două luni.

Proiectele finalizate sunt grădiniţa din Nicolae Bălcescu, care este amenajată cu fosă septică şi centrală termică, construirea sistemului de alimentare cu apă din Dorobanţu.

Planurile de viitor cuprind construirea mai multor părculeţe cu spaţii verzi pentru copiii din comună şi pentru cei din satul învecinat, construirea unui teren de sport şi reabilitarea şcolii din comună.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top