Politic

Anișoara Radu: Preşedintele Horia Teodorescu s-a luptat pentru Podul Brăila – Tulcea, premierul Orban îşi face poze pentru campanie

Premierul României, Ludovic Orban, a fost în vizită de lucru alături de ministrul Transporturilor, la Brăila, la şantierul Podului de peste Dunăre. Deputatul tulcean Anișoara Radu a transmis un comunicat de presă în care atrage atenția că realizarea podului a devenit realitate datorită demersurilor şi eforturilor făcute de Horia Teodorescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, şi a lui Eugen Teodorovici, în calitatea sa de ministru al Finanţelor (la vremea respectivă), susţinuţi de doi foşti premieri.

Da, a fost foarte frumos, s-au lăudat că este „cea mai mare dezvoltare a infrastructurii de transport rutier din istoria României”, cu o valoare estimată de 500 de milioane de euro.
Realizarea acestui pod reprezintă un deziderat al tulcenilor de peste 30 de ani, perioadă în care s-au făcut mai multe demersuri rămase fără răspuns.
Ceea ce nu ne spune onor prim-ministrul României, Ludovic Orban, este că acest proiect, construcţia propriu-zisă a Podului Brăila -Tulcea este rezultatul demersurilor şi eforturilor făcute de Horia Teodorescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, şi a lui Eugen Teodorovici, în calitatea sa de ministru al Finanţelor (la vremea respectivă), susţinuţi de doi foşti premieri.
Da, în perioada în care Horia Teodorescu şi Eugen Teodorovici se zbăteau să includă proiectul în bugetul de stat, să identifice sumele necesare finanţării şi să continuie lucrările de construire podului, domnul Ludovic Orban era ocupat cu alegeri anticipate, cu dizolvarea Parlamentului, chiar dacă pandemia de Coronavirus îşi anunţase de mult prezenţa şi erau deja previzibile unele dintre nenorocirile care aveau să urmeze. Dar la noi erau importante anticipatele şi ca PNL să obţină toată puterea.
Desigur, era foarte ocupat domnul Orban cu anticipatele, aşadar, apoi s-a izolat la Vila Lac de unde urmărea cu atenţie şi îngrijorare procentele PNL, statul degeaba fiind activitatea principală a premierului liberal pentru ca, dintr-o dată, în campanie electorală, să mergă pe şantierul Podului suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea, să-şi facă poze de grup, să-şi aroge deja munca titanică a celor care s-a luptat ani la rând pentru acest proiect.
Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea şi un grup mic de oameni au crezut în acest proiect şi au făcut posibil acest vis al tulcenilor, iar liberalii se-nghesuie acum să vorbească ca şi când ar fi făcut cel mai mărunt gest în acest sens.
La Podul Basarab, după finalizare, fostul primar Sorin Oprescu a pus o plăcuţă pe care scrie: „Început de Băsescu, terminat de Oprescu”.
Mă întrebam aşa, retoric, oare Orban ar avea atâta decenţa să recunoască faptul că proiectul a fost început, continuat de PSD? Nu cred. Din fericire, nu cred că vor avea ocazia, pentru că lucrările la pod vot continua iar preşedintele Teodorescu este săptămânal pe şantier.
Drumul expres Buzău-Brăila-Tulcea-Constanţa, care va lega Moldova de Delta Dunării, de litoral şi de restul lumii este un proiect pentru România, care a fost gândit şi pus în operă de social-democraţi.
Proiectul început de Orban şi, cel mai probabil, şi terminat tot de el va fi maximum „podul peste lockdown, prelungit până la şomaj şi faliment”. Cu şomajul are o legătură directă pentru că, vă amintiţi cu toţii, a devenit premier din postura de şomer şi va reveni la statutul de şomer după ce va fi demis de Parlament, a doua oară, pentru „buna guvernare”, evident, a declarat Anișoara Radu.

Actualitate

To Top