Ştiri

Andrian Mihei tine în sah ministrii PD

Venirea lui Andrian Mihei în rândul liberalilor constanteni se dovedeste, pe zi ce trece, a fi fost o mutare de succes pentru PNL. Recunoscut ca fiind unul din cei mai activi parlamentari, Mihei a pastrat ritmul propunerilor legislative si al luarilor de cuvânt. Dovedind constanta în preocuparea sa pentru problemele de mediu, Mihei a adresat, saptamâna trecuta, doua interpelari Ministerului Mediului si Ministerului Administratiei si Internelor, privind starea plajelor si gradul de pregatire al autoritatilor, în eventualitatea unei noi inundatii pe Dunare. Interpelarile vin la mai putin de o luna de la alte doua acte similare, adresate de Mihei ministrilor PD din Guvern, Sulfina Barbu si Radu Berceanu. Deputatul constantean s-a interesat atunci de monitorizarea performantelor actuale ale pilotajului si de masurile care se impun pentru cresterea nivelului de calitate a serviciilor portuare. De asemenea, el a mai reclamat si starea deplorabila a soselei de intrare în Bucuresti dinspre Constanta.

Un articol de RÃZVAN PETRE

Plaje mai curate

Pe data de 13 martie 2007, deputatul Andrian Mihei a prezentat în plenul Camerei Deputatilor doua interpelari, una dintre ele fiind adresata Sulfinei Barbu, ministrul mediului si gospodaririi apelor, si având tema “Starea plajelor de pe litoralul românesc în extra-sezon”. Deputatul penelist si-a manifestat preocuparea pentru felul în care sunt întretinute plajele în perioada rece a anului. În sesizarea lui Mihei, se arata ca “plajele de pe litoralul românesc arata jalnic pe timp de iarna, o mare parte dintre ele fiind pline de gunoaie, de lemne si resturi ramase de la fostele constructii amplasate pe nisip, si sunt lasate de izbeliste pâna la începerea sezonului.”  Preocupat de peisajul ce îi întâmpina pe vizitatorii celor câteva hoteluri care sunt deschise si pe timp de iarna, sau pe participantii la târgurile organizate în statiunile litorale începând din toamna si pâna la începerea sezonului estival, sau pe americanii veniti în baza de la Mihail Kogalniceanu, Mihei a adresat ministrului mediului întrebarea „cine se ocupa de starea plajelor în extra-sezon?”. În textul interpelarii, deputatul s-a întrebat retoric daca locuitorii oraselor de pe litoral nu merita sa se poata plimba si sa admire plajele curate.
Referindu-se la disputatele camere web, instalate, fara prea mare success, pe litoralul românesc, Mihei a sugerat folosirea acestora pentru monitorizarea actiunilor de întretinere a plajei, în extrasezon. El a dat exemplul statiunii bulgaresti Albena, cumparata la pachet de un concern german, si unde camere web permit vizualizarea inclusiv a actiunilor pe care proprietarii plajelor le întreprind, pentru a pastra curatenia în timpul extrasezonului.

Blaga, chemat sa stabileasca responsabilitatile în caz de inundatie

A doua interpelare a fost adresata ministrului administratiei si internelor, Vasile Blaga. Andrian Mihei a pus o serie de întrebari, referitoare la masurile luate de autoritati în vederea prevenirii efectelor nefaste ce ar putea fi produse de o noua revarsare a Dunarii. Având în vedere repetatele previziuni referitoare la potentiala crestere a nivelului apelor Dunarii si pentru a evita tragediile care au avut loc anii trecuti, deputatul liberal s-a interesat despre existenta la nivel central a unui inventar al echipamentelor si mijloacelor de protectie în caz de dezastru. Referitor la localitatile cu grad ridicat de pericol din judetul Constanta, Mihei a întrebat în ce stare se afla sistemele de protectie în caz de inundatie, si, daca se fac lucrari la îmbunatatirea acestora, în ce stadiu se afla lucrarile.
Întrebarea care va pune sigur în dificultate pe angajatii ministerului administratiei si internelor este „Pentru primariile care nu au dotari cu echipamente si mijloace de protectie pentru cetateni, cine îsi asuma responsabilitatea pentru eventualele victime si pierderi materiale în caz de inundatii?”.
Un deputat activ, preocupat de mediu

Andrian Mihei s-a remarcact ca lider al organizatiei PUR Costanta, fiind ales deputat în 2004. Din octombrie 2006, el este membru al PNL Constanta. Mihei a fost constant în topul celor mai activi parlamentari, având, pâna în prezent, peste 70 de luari de cuvânt, 29 de declaratii politice, si fiind initiatorul a 22 de proiecte legislative. Deputatul este, de asemenea, fruntas si la capitolul Interpelari, cu nu mai putin de 49 de asemenea initiative. Mihei a aratat o preocupare constanta pentru problemele de mediu ale judetului Constanta, luând atitudine si în alte situatii ce au reclamat-o. Anul trecut, Andrian Mihei a raspuns apelurilor lansate de Organizatia de Investigatii Jurnalistice si de ziarul DEZVALUIRI.RO, adresând doua interpelari ministrului mediului, Sulfina Barbu, în legatura cu campania “Salvati Padurea Comorova!”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top