Opinii

Aleșii locali au dat undă verde proiectelor prioritare din Cernavodă

Reuniți în ședință ordinară, consilierii locali din Cernavodă au discutat și aprobat o serie de proiecte menite să schimbe fața orașului, să dezvolte infrastructura și confortul locuitorilor, dar și să vină în întimpinarea unor cazuri sociale.

Astfel, Consiliul Local (CL) Cernavodă a aprobat o rectificare bugetară de venituri şi cheltuieli, propusă de primarul Liviu Negoiță, dar și o listă de investiţii a obiectivelor din oraș pentru anul în curs. Printre cele mai importante proiecte care au primit undă verde din partea CL, se numără extinderea şi dezvoltarea reţelelor de termoficare din localitate (13 milioane lei), reabilitarea şi modernizarea a 9600 m de tramă stradală (asfaltarea str. Poet Panait Cerna, Nicolae Titulescu şi modernizarea trotuarelor aferente- 2.560.000 lei), reabilitarea şi modernizarea zonei urbane „Trust” (950.000 lei), reabilitarea şi modernizarea sălii de sport, a vestiarelor şi a sălii de gimnastică din cadrul Şcolii Gimnaziale nr.1.

Nici problemele sociale nu au fost neglijate. Aleşii locali au votat şi o măsură de sprijin pentru un pensionar în vârstă de 81 de ani, răpus de necazuri, după ce locuinţa acestuia a fost grav afectată de un incendiu, în urmă cu o lună. Având probleme serioase de sănătate şi fiu bolnav psihic în întreţinere, bătrânul a apelat disperat la ajutorul administraţiei locale. În baza legii 481/2004, privind protecţia civilă, Consiliul Local a votat acordarea unor materiale de construcţii în valoare de 10000 lei, necesare reabilitării acoperişului distrus de flăcări.

De asemenea, conilierii locali au aprobat și prelungirea unor contracte de închieriere a locuinţelor ANL, contractarea unei finanţări rambursabile de 5 milioane de lei pentru extinderea reţelei de termoficare, aprobarea componenţei Comisiei Tehnico-Economice din cadrul primăriei, pentru analizarea şi avizarea documentaţiei aferente lucrărilor de construcţii şi reparaţii de interes public, aprobarea construirii „unei infrastructuri de internet în banda largă în zonele dezavantajate, prin utilizarea fondurilor structurale”. A fost aprobată şi reabilitarea unui imobil, proprietate a Consiliului Local, din strada Plantaţiei nr.8, aflat în stare avansată de degradare, unde locuiesc, în condiţii improprii, mai multe familii chiriaşe.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top