Comisia Europeană

Saghiu chemat în judecată pentru că nu oferă informaţii publice consilierilor din Murfatlar

În urmă cu câteva zile, la Tribunalului Constanța a fost depusă o cerere de chemare în judecată prin care un grup de șapte consilieri din cadrul Consiliului Local al orașului Murfatlar se îndreaptă împotriva Primăriei și primarului Valentin Saghiu, motivul fiind nerespectarea prevederilor Legii 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public.

Amintim că în luna iulie a.c. printr-o cerere adresată Primăriei Murfatlar, cu numărul 4375/01.07.2016, şapte consilieri (PNL şi ALDE) din componența Consiliului Local al orașului Murfatlar au solicitat să li se pună la dispoziție informații privind activitatea Primăriei și a primarului Valentin Saghiu. Consilierii au cerut explicații privitoare la utilizarea fondurilor publice şi au solicitat o copie după Raportul Curții de Conturi după controlul efectuat la Primăria Murfatlar la începutul acestei veri.
De asemenea, consilierii au cerut şi lista cu furnizorii de materiale, lucrări și servicii neachitate până la data de 30 iunie 2016.
Cum punerea la dispoziție a acestor informații de interes public a fost obstrucționată, Consilierul PNL Costică Condurache s-a adresat justiției.
În cererea de chemare în judecată, acesta solicită obligarea celor chemați în judecată de a furniza informaţiile solicitate inițial, obligarea acestora la plata unei amenzi de 20% din salariul mediu brut pentru fiecare zi de întârziere pentru punerea la dispoziție a informațiilor solicitate. De asemenea, Condurache cere ca Primarul Saghiu să cerceteze disciplinar persoana care se face direct vinovată de tergiversarea furnizării informațiilor solicitate și să comunice sancțiunile aplicate.
Totodată, cei șapte consilieri au solicitat și o audiență la Prefectul Județului Constanța, Adrian Nicolaescu, căruia i-au pus deja la dispoziție documente din care rezultă presupusul abuz comis de persoanele care le-au îngrădit dreptul la informaţii de interes public.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top