Fără categorie

Adrian Țapliuc, președinte PNȚCD Constanța: ”cetățenii sunt în centrul atenției noastre!”

După mai bine de șase luni de la alegerile parlamentare, după ce fiecare organizație politică și-a făcut bilanțul, dar și proiecte de viitor, am stat de vorbă cu președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, pentru a înțelege modul în care partidul se reorganizează și își regândește strategia politică pe termen mediu și lung. Un prim pas în acest sens au fost legerile din luna februarie, prin care a trecut organizația județeană a Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), alegeri ce l-au reconfirmat în funcția de președinte pe Adrian Țapliuc. Totodată, și organizația municipală a primit forțe proaspete în persoana președintelui Aurel Popescu.

DEZVĂLUIRI: Puteți să faceți o analiză, la rece, a rezultatelor de la alegerile parlamentare, ținând cont ca au trecut șase luni?

Adrian Țapliuc: Absenteism major la alegeri, lucru care a permis PSD-ului să aibă un scor foarte mare. Totuși, apreciez că s-au prezentat cu un program electoral care a impresionat anumite categorii sociale. PNL a fost o dezamăgire mare, incoerent, fără substanță, fără mesaj. Am văzut și un USR care se aștepta la peste 12%, dar au luat doar 8% pentru că nu au aproape deloc structuri în teritoriu. Candidatura mea și a colegilor mei țărăniști pe listele ANR (Alianța Noastră România) a fost o greșeală și nu o spun acum după rezultate, am susținut acest lucru și în timpul campaniei. A surprins neplăcut aroganța lui Marian Munteanu față de candidații PNȚCD, precum și față de partid. Daca partidul ar fi mers singur în alegeri ar fi obținut cel puțin un scor dublu. Ca o concluzie, dreapta în Romania a suferit o mare înfrângere la alegerile parlamentare.

DEZVĂLUIRI: Care este strategia politică a PNȚCD pe termen scurt și mediu?

Adrian Țapliuc: În luna martie s-au câștigat definitiv și ultimele procese cu diverși contestatari ai noștri. Partidul a demonstrat unitate în jurul președintelui, nimeni nu a reușit să spargă aceasta unitate. Au fost peste 200 de procese pe spețe de neeligibilitate a conducerii. Aceste procese ne-au întărit, am demonstrat ca avem un lider statutar și un Birou Național statutar (din care fac și eu parte ca vicepreședinte). Partidul, la nivel național, are circa 329 de consilieri locali, 8 primari, 24 de viceprimari, 6 consilieri județeni și un vicepreședinte de consiliu județean. La Constanța avem un viceprimar și 5 consilieri locali. După recunoașterea definitivă în instanță, am început reorganizarea în teritoriu, în clipa de față s-au finalizat alegerile noilor conduceri în 40 de județe. Vom ataca alegerile viitoare cu un program ferm al PNȚCD pentru cetățeni. Cetățenii sunt în centrul atenției noastre.

DEZVĂLUIRI: Este partidul, la Constanța, într-un moment de relansare, legat și de alegerile de la municipiu?

Adrian Țapliuc: Vechea conducere de la municipiu nu și-a făcut treaba, astfel că schimbarea a devenit obligatorie. Voturile de la municipiu sunt, dacă vreți, cele mai importante în angrenajul județului și sper ca noua echipă aleasă democratic și conform statului să înceapă reorganizarea organizației. Încă de la început, și-au propus ca până la finalul anului să coopteze circa 300 de noi membri. Ne vom organiza pe cartiere, vom revigora vechii noștri membri din municipiu (avem cam 2000 de membrii cu adeziune)…

DEZVĂLUIRI: Am observat că PNȚCD Constanța s-a evidențiat prin susținerea unor activități culturale și sociale. Puteți să le treceți în revistă?

Adrian Țapliuc: A devenit deja o tradiție ca în sediul PNȚCD să se organizeze diverse activități culturale cum ar fi expoziții de pictură, de grafică, de fotografie pe diverse teme. Chiar dacă au loc într-un sediu de partid să știți că participă multă lume care pune mai presus actul de cultură decât locația. Cred că în Constanța suntem singurul partid care organizăm astfel de evenimente și vrem să continuăm în acest sens.
De peste un an de zile, cu sprijinul voluntar al colegilor noștri, facem săptămânal cursuri de dans pentru copiii din centrele de plasament din Constanța. Aceștia chiar participă la concursuri unde au câștigat multe premii și diplome. Suntem foarte încântați că putem să oferim acestor copii câteva clipe de bucurie și oportunitatea de a face performanță. Din aceasta vară vom organiza cursuri de dans și pentru pensionari.

DEZVĂLUIRI: Cât de importantă este ziua de 10 mai pentru țărăniști și cum ați sărbătorit-o în Constanța?

Adrian Țapliuc: PNȚCD este singurul partid monarhist din România, lucru trecut și în programul nostru politic. De aceea zilele de 10 mai și 25 octombrie au o semnificație aparte pentru țărăniști. Anul acesta am organizat la sediu o expoziție de grafică și pictură pe tema regalității. Nu ni s-a părut corect ca Președintele României să omagieze în Parlament Ziua Europei și să nu spună un cuvânt despre semnificația istorică a zilei de 10 mai. Este cel puțin ciudat. Trăiască Regele, trăiască Monarhia!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top