Fără categorie

Telenovelă de Oltina: Protopopul Marin Cloșcă are o relație amoroasă cu o fostă elevă?

Comunitatea din comuna constănțeană Oltina are, de ceva vreme, un subiect inedit de bârfă. Se pare că părintele lor paroh, Marin Cloșcă (57 de ani), trăiește o intensă poveste amoroasă cu o mai tânără femeie M.C. (30 de ani) care, în urmă cu vreo 17 ani i-a fost elevă.
Povestea este confirmată chiar de către soția părintelui, apreciat cadru didactic în localitate, fost director al școlii. Coana preoteasă a postat pe Facebook mai multe mesaje primite de la presupusa ”amantă” supărată foc. Într-unul dintre ele, M.C. îi spunea soției înșelate: 
„Ești chiar idioată! Intri peste el. Nu înțelegi că pe mine mă iubește? Întreabă-l dacă nu crezi… Pe lângă iubire, în momentul de față ne leagă ceva mult mai puternic”. Oare ce?
Pentru oamenii din Oltina, păstoriții preotului Marin Cloșcă, telenovela ce-l are ca actor principal pe slujitorul Domnului este de notorietate. Se pare că relația acestuia cu M.C. dateaza de doi-trei ani, oamenii susținând că cei doi chiar au un apartament în Constanța unde ar trăi împreună.

Faptul că Marin Cloșcă nu mai dă pe acasă este întărit tot de o postare a soției care, pe data de 1 mai 2017 nota: ”1 Mai, ziua Muncii. Cu Mihai (fiul acestora), Antonia-Gabriela (fiica) și Bogdan…și atât! Alții…pe alte cărări”. Tot în spațiul virtual, Antoneta Cloșcă și-a schimbat numele, revenind la cel de dinaintea căsătoriei, Dima. Probabil, exasperată de situația în care se află și de faptul că preotul Marin Cloșcă nu revine la calea cea dreaptă, soția a anunțat că divorțul este ultima soluție: ”Când indiferent ce aș face…DIVORȚUL, rămâne singura soluție! Nu pot să mai ridic capul de atâta rușine și de atâta batjocură!!!”

Presupusa ”Amantă” a fost elevă a preotului. Preoteasa i-a fost dirigintă!

Și cum, încurcate sunt căile Domnului… protoiereu de Băneasa, tot la fel de încurcate sunt și situațiile care-i leagă pe cei trei protagoniști ai telenovelei de pe malul Dunării. M.C., femeia de care s-a amorezat preotul, ne-a declarat: „Am fost eleva dumnealui între anii 1996-2000, respectiv clasele 3-7”.
Mai mult decât atât, la una dintre postările preotesei, au apărut mai multe comentarii referitoare la faptul că M.C. a fost în clasa ce o avea dirigintă chiar pe Antoneta Cloșcă. ”Asta a fost în clasă cu noi, după nume. Dar nu-mi mai amintesc cum arată”, scrie o fostă elevă de-a doamnei. ”Da. I-am fost dirigintă și mi-a distrus sufletul și viața. A jecmănit doi babalâci și are, la 30 de ani, fără muncă, cât are altcineva la 70 de ani care a muncit o viață. Iubește foarte tare!”, conchide ironic doamna profesoară-preoteasă.
Contactată telefonic, M.C. a negat inițial orice legătură cu preotul Marin Cloșcă. Apoi, pusă să comenteze unul dintre aceste mesaje postate de soția părintelui, M.C. a declarat că: ”Nu știam că a postat acest lucru…probabil că cineva dorește să se creadă acest lucru…nu cunosc! Mulțumesc pentru informare. Voi lua legătura cu Doamna și voi clarifica aceasta neînțelegere cu toate ca mă îndoiesc că dânsa ar putea fi cu acel cont!”. Doar că Antoneta Dima/Cloșcă nu a negat postările și proprietatea acestui cont, dar ne-a spus sec că nu dorește să facă nicio declarație legată de acest caz.
De altfel, M.C. a încercat să ne ”vândă” o explicație cusută cu ață albă cum că ar fi fost victima unui furt de cartelă telefonică. Astfel, domnișoara, timp de o săptămână nu a avut cartela cu numărul de telefon de pe care s-au trimis mesajele către soția preotului. Deci, altcineva ar fi făcut acest lucru. Apoi, tânăra ar fi mers la operatorul de telefonie mobilă și l-ar fi convins că acel număr de telefon i-a aparținut. Ar exista chiar și o plângere la poliție spune ea. Deși i-am solicitat o copie a plângerii, femeia ne-a spus că nu o are.
Termenul de o săptămână în care alticineva ar fi transmis mesajele către soția preotului Marin Cloșcă este infirmat chiar de postările preotesei. Observăm că acestea sunt atât din luna aprilie, cât și din luna mai ale acestui an. Așadar, nu e vorba doar de o săptămână, ci de o perioadă cu mult mai lungă de timp, iar în ultimele două luni soția înșelată a răbufnit public.
L-am contactat și pe Preotul Marin Cloșcă pentru o explicație. Dincolo de tonul deosebit de agresiv al slujitorului, acesta ne-a comunicat că i se întărește cimentul dacă vorbește cu noi la telefon deoarece este la biserică și lucrează. A revenit cu un ton îndulcit după vreo două ore și ne-a transmis că nu este nimic adevărat și că el are probleme de sănătate (unde dai și unde crapă!). Cât despre postările soției a zis că el nu se ia după femei.
După tot acest demers al nostru, postările doamnei preotese au dispărut de pe contul ei de Facebook.

Preotul Marin Cloșcă, protoiereu de Băneasa, apărător înfocat al inculpatului Teodosie

Marin Cloșcă s-a născut în anul 1960, fiind hirotonit preot în anul 1984. Pe lângă funcția de preot paroh al bisericii din Oltina, el mai deține și calitate de protoiereu de Băneasa, adică un șef pe linie admnistrativ-fiscală al preoților din acea zonă a județului.
În iarna acestui an, Marin Cloșcă s-a evidențiat ca înfocat apărător în fața Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța al inculpatului Teodosie Petrescu, în zilele când acesta venea să semneze controlul judiciar. Cloșcă și alți preoți din subordinea sa făceau veritabile scuturi umane în jurul arhiepiscopului.
Fiul preotului Cloșcă, Mihai, slujește la aceeași biserică cu tatăl său, iar lumea din Oltina susține că este divorțat de soția sa. Așadar, bărbații din familia Cloșcă, amândoi preoți, sunt pasibili de caterisire dacă Arhiepiscopia Tomisului ar aplica aceleași reguli ca în cazul altor slujitori. De ce nu o face? Pentru că Marin Cloșcă a fost coleg de facultate la București cu Teodosie Petrescu și, se pare, colegialitatea nu a fost uitată. Conform unor surse din Arhiepiscopie, protoiereul are un cuvânt greu de spus la orice numire de preot din zona sa.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top