Opinii

Acțiuni sociale la Cumpăna

Sărbătorile pascale au prilejuit noi manifestări de filantropie în localitatea Cumpăna sub patronajul primarului Mariana Gâju. O sută de bătrâni au primit în dar pachete conținând produse alimentare de primă necesitate: ulei, făină, zahăr și cozonaci. Totodată, în cadrul campaniei „Fă-le o bucurie”, Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna în colaborare cu Asociația de Părinți a Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu, alături de cele două grădinițe din localitate, un număr de treisprezece familii cu posibilități financiare reduse a beneficiat de pachete conținând produse alimentare.

Actele de binefacere nu s-au oprit aici. Zece copii proveniți din familii cu nevoi speciale au primit îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, rechizite și dulciuri din partea membrilor Organizației Comunale Cumpăna a Partidului Social Democrat. Astfel, o rază de bucurie a ajuns și la cei mai încercați dintre semenii noștri cu ocazia Sfintelor Paști.
Nici Ziua Internațională a Romilor nu a fost trecută cu vederea în localitatea Cumpăna. Astfel, în organizarea Primăriei și Consiliului Local Cumpăna, în colaborare cu grupul de Inițiativă Cumpăna, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna și Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, la Centrul Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală, a fost sărbătorită Ziua Internațională a Romilor. La eveniment au fost prezenți membri ai Asociațiilor Rome Uniunea Romilor, Viitorul Romilor și Speranță și Încredere, dar și membri ai Grupului de Lucru Local pentru Problemele Romilor din Cumpăna, asistenți sociali din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială, cadre didactice, experți locali pe problemele romilor, mediatori școlari, mediatori sanitari, inspectori școlari romi, elevi, părinți, precum și reprezentanți ai ONG-urilor locale și ai administrației publice locale. Participanții au avut ocazia să cunoască semnificația Zilei Internaționale a Romilor, sărbătorită pentru prima dată la 8 aprilie 1971 când, la Congresul Uniunii Internaționale a Romilor s-a luat decizia adoptării a trei mari simboluri: limba, drapelul și imnul minorității rome. Manifestările au fost completate de proiecția filmului motivațional „Ce vrei să te faci când vei fi mare”, precum și de dezbateri interactive cu privire la istoria romilor.

Actualitate

To Top