Opinii

A VI-a ediţie a sărbătorii „Ziua satului Lazu”

La eveniment va participa o formaţie din Bulgaria

Pe 24 mai a.c., localnicii din satul Lazu, care aparţine de comuna constănţeană Agigea, vor petrece de dimineaţă până seara la sărbătoarea zilei localităţii. Festivitatea a devenit deja o tradiţie şi a ajuns la a şasea ediţie. Data nu este aleasă întâmplător, ci marchează, pe de altă parte, Înălţarea Domnului.Sărbătoarea satului Lazu are loc, în fiecare an, la 40 de zile după Paşte şi, în aceeaşi zi creştin-ortodocşii din Lazu prăznuiesc hramul bisericii din localitate. „În data de 24 mai sărbătorim Ziua Satului Lazu, iar pe data de 27 octombrie organizăm Ziua Comunei Agigea”, a declarat primarul localităţii, Cristian Cârjaliu. Administraţia locală aşteaptă la eveniment aproximativ 500 de localnici.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Sărbătoarea va avea loc în sala de sport a satului, unde invitaţii vor fi poftiţi la masă, iar atmosfera va fi întreţinută de formaţii şi interpreţi de muzică populară. Organizarea evenimentului a revenit părintelui Anghel Dincu, de la biserica din Lazu, şi şefei administraţiei locale din Dubovic, Bulgaria. Este a cincea ediţie a sărbătorii la care participă o formaţie de femei din Dubovic. Între Primăria Agigea şi Primăria Dubovic există şi un parteneriat de colaborare.

Ample investiţii finalizate

În luna mai, comunitatea din Agigea se va pregăti de un alt eveniment important. Pe 30 mai, administraţia locală va inaugura grădiniţa din satul Lazu. La începutul lunii iunie, localnicii comunei vor putea participa şi la inaugurarea creşei din Agigea.
Administraţia locală va rezolva, în curând, o altă problemă stringentă pentru localnici: locurile de parcare. O investiţie în valoare de 550.000 lei se va finaliza prin construirea a 300 de locuri de parcare care vor deservi pentru cele 150 de apartamente.
Localnicii din satul Lazu mai primesc o veste bună: în viitorul apropiat se vor putea racorda la reţeaua de gaze. În prezent, se lucrează la construcţia conductei magistrale de gaze, a cărei documentaţie tehnică a fost elaborată în 2009, autorizaţia de construcţie fiind eliberată în 2012. „Congaz – firma câştigătoare – va suporta costurile legate de montarea conductei de gaze şi a lucrărilor aferente, iar Primăria comunei Agigea va realiza traseul conductei şi protecţia acesteia”, a declarat primarul Cristian Cârjaliu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top