Actualitate

A noua ediție a Festivalul RowmaniaFest 2019 de la Tulcea, o ediție de AUR!

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat vineri, 30 august 2019, alături de vicepreședintele Dumitru Mergeani și viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, la conferința de lansare a celei de a noua ediții a a festivalului RowmaniaFest, la invitația Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, reprezentată de Ivan Patzaichin și vicepreședintele Teodor Frolu. Festivalul se desfășoară în perioada 30 august – 1 septembrie, fiind cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea.

În programul ediției din acest an este cuprinsă și conferința națională „Apele Unite ale României – AUR pentru 2030”, în cadrul căreia vor fi expuse modalități de valorificare înțeleaptă a cursurilor de apă, care vor fi incluse într-un catalog al inițiativelor creative privind apa și participanții vor avea prilejul să semneze o Alianță pentru AUR.

„Este într-adevăr o ediție de AUR, pentru că Apele Unite ale României mai unite decât la Tulcea nu sunt nicăieri. Trebuie să subliniez impactul pe care l-a avut colaborarea cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23de-a lungul timpului. Un exemplu îl constituie demersurile comune pentru Portul Tulcea, atunci când în cadrul unei ediții anterioare a festivalului, tulcenii și-au cerut portul înapoi. Demersul a avut, iată, roade, în momentul de față portul fiind al tulcenilor și urmând să intre în reabilitare până la sfârșitul acestui an. Vreau să subliniez că este important să ai parteneri nu numai pentru un eveniment așa cum este Rowmania, ci și pentru anumite proiecte pe care administrațiile locale le-au inițiat. Implicarea asociației dumneavoastră a vizat nu numai Primăria și Consiliul Județean ci și administrațiile locale din deltă.

Cred că acest festival va avea un viitor strălucit, cred că va crește, este evident că odată cu trecerea anilor devine din ce în ce mai interesant iar noi, cei din administrația județeană și a municipiului, trebuie să îi fim susținători reali și determinați pentru ca acest festival să capete o amploare și mai mare“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

„Am ajuns iată, la cea de a noua ediție, lucru pe care nu-l credea multă lume, dar eu sunt convins că la anul vom face și cea de a zecea ediție, o ediție mult mai frumoasă și mai interesantă. Pe lângă muzică, noi am venit de fiecare dată cu proiecte frumoase, cu participări interesante, astfel că și în acest an vom avea surprize plăcute. Vom avea multe proiecte educaționale adresate copiilor dar și acest proiect AUR, lansat de curând. Ideea este de anul trecut, cu ocazia Centenarului, și a pornit de la faptul că toate apele României se adună ca un sistem vascular, vital al acestei țări, în Dunăre și de aici în Deltă, care reprezintă  inima“, a declarat Ivan Patzaichin.

Cea de-a noua ediție este dedicată apelor din România, într-un exercițiu de descoperire, prețuire și protejare a acestora, de valorizare a peisajului urban riveran, contribuind astfel la campania națională Apele Unite ale României (A.U.R.), campanie desfășurată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23. Un râu sănătos și iubit de locuitori contribuie la consolidarea profilului identitar al localității.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top