Actualitate

Vrei să studiezi și să muncești în același timp? Alege Marea Britanie!

Compania de recrutare și consiliere a studenților europeni UK Connect Training Constanţa le oferă tinerilor șansa de a studia în Marea Britanie în condiții foarte avantajoase, beneficiind și de un ajutor de stat de 12.000 de lire pe an. Cu acești bani, studenții își pot acoperi cheltuielile de întreținere.
Directorul Romulus Maziliu spune că UK Connect Training are parteneriate cu cinci universităţi importante din Marea Britanie (University College of Birmingham, Solent University, Ulster University, Middlesex University, Northumbria University), pe toate specializările posibile. Consultanţii UK Connect îi ajută pe tineri să aplice pentru facultate, iar condiţiile de admitere sunt foarte lejere. Solictanții trebuie să prezinte un eseu în limba engleză, cu subiecte din viaţa de zi cu zi și să susţină un interviu pe Skipe, cu reprezentanţii universităţii, care le vor adresa cinci întrebări. “Dacă ştiu limba engleză de nivel mediu, sigur se vor descurca. Dacă au atestat de limba engleză, nici măcar nu mai trebuie să dea testarea aceasta de limbă”, precizează Romulus Maziliu.

Reprezentantul UK Connect Training spune că programul cursurilor la facultate este flexibil, astfel încât studenţii pot să şi lucreze pe parcursul celor trei ani de studiu. Consultanţii UK Connect oferă consiliere gratuită pentru obţinerea împrumutului în vederea finanţării cursurilor, dar şi pentru găsirea unui loc de cazare şi a unui loc de muncă.
„Noi îi ajutăm cu întreg procesul, şi să găsească un loc de muncă şi cazare. Avem parteneriate cu universităţi din mai multe oraşe, astfel încât să acoperim patru zone diferite – Londra, Birmingham, Manchester şi Southampton. Dacă vor agitaţie şi aglomeraţie, pot să meargă la Londra, unde, însă, chiriile şi transportul sunt foarte scumpe. Dacă vor o viaţă mai liniştită şi o chirie mai mică, pot să meargă la Southampton, care este la mare, ca şi Constanţa. Noi îi sfătuim să vină cu cel puţin 800 de lire la ei, apoi, cu cât încep să lucreze, cu atât le va fi mai uşor. Cursurile sunt două zile pe săptămână, de la ora 10 la ora 17, sau două seri pe săptămână, de la ora 18 la ora 21, plus sâmbăta, de la ora 10 la ora 17. Sunt cinci luni de vacanţă pe an. Deci au timp şi să studieze şi să meargă la un job. Dacă sunt serioşi, în câteva luni pot deveni independenţi. Apoi, când termină facultatea, au locul de muncă asigurat, pentru că sunt foarte multe companii care le fac oferte imediat după absolvire. Efectiv li se schimbă viaţa. 

Aplicaţia se face în trei sesiuni, pentru că acolo cursurile încep de trei ori pe an. De exemplu, pentru elevii care acum sunt clasa a XII-a, prima sesiune este cea din septembrie. Noi, ca şi partener al universităţilor, nu avem termen pentru a aplica. Astfel, putem să trimitem dosarele până la jumătatea lunii septembrie. Apoi, în prima săptămână din octombrie începe şcoala. Dacă nu sunt decişi pentru septembrie, de exemplu, pot să înceapă în ianuarie. Dacă nu vor nici în ianuarie, pot să înceapă în mai. Şi nu pierd anul academic.

Noi nu percepem comision pentru niciunul din serviciile pe care le oferim tinerilor. Îi ajutăm să-şi croiască un drum în viaţă. Au şansa să facă o facultate în străinătate, să înveţe o meserie din sutele de specializări pe care le pun la dispoziţie universităţile partenere. Şi, pentru că programul la şcoală este flexibil, pot lucra astfel încât să se întreţină singuri. Este un avantaj foarte mare. Se învaţă cu un program, iau un salariu, se susţin financiar şi în timpul acesta fac şi o facultate”, a declarat pentru Cuget Liber Romulus Maziliu.

Termenul limită de înscriere este 10 septembrie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top