Actualitate

Spectacol folcloric dedicat Zilei Naționale, la Sala Polivalentă din Tulcea

La Sala Polivalentă din orașul Tulcea a avut loc duminică, 1 decembrie 2019, un spectacol folcloric „1 Decembrie 1918-2019“, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, în organizarea Consiliului Județean Tulcea și a Primăriei Municipiului Tulcea, prin Ansamblul Artistic Baladele Deltei. La eveniment au fost prezenți administratorul public al județului, Vasile Strat, prefectul Lucian Furdui și primarul Constantin Hogea.

Sărbătorim  Ziua Națională cu mândrie, cu veselie și împreună cu oameni deosebiți. Așa cum ne-au obișnuit de mai mult de un deceniu, Ansamblul Artistic „Baladele Deltei”, împreună cu îndrăgiți soliști de muzică populară, vin să întregească sărbătoarea noastră. Ca în fiecare an, Consiliul Județean Tulcea oferă tulcenilor posibilitatea de a petrece Ziua Națională într-o companie de excepție, cum este și cea de astăzi.

Este de datoria noastră, a autorităților publice locale să sărbătorim alături de cetățeni Ziua Națională a României, pentru a duce mai departe patriotismul, apartenența la credința neamului și demnitatea înaintașilor noștri, care au luptat pentru păstrarea ființei naționale în condiții mult mai dure decât vremurile pe care le trăim azi.

Și cum știm noi, românii, să facem acest lucru mai bine decât a ne manifesta prin cântec, dans și oglindirea tradițiilor care ne definesc de secole ca pe un popor greu încercat, dar întotdeauna unit în cuget și-n simțiri ?! Să sărbătorim, deci, și azi cu toții, așa cum ne stă bine, într-o caldă simțire românească“, a declarat administratorul public al județului, Vasile Strat.

Invitați speciali la spectacol au fost Valeria Arnăutu, Steliana Sima, Ionuț Petreacă și Maria Stoianov și Grupul „Ethnos“ din Basarabia. Și-au dat concursul Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei“, Ansamblul Folcloric „Dorulețul“ și ansamblurile „Altona“ Cerna, „Odyssea“ Tulcea, „Tuna“ Tulcea, „O mie de porumbei“ Tulcea, „Molodțî“ Tulcea și Corul „Narenler“ Tulcea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top